Kar Yağışı İle Birlikte Ekipler Seferber Oldu

Dün başlayan ve bugün de aralıklarla devam eden kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza bürünürken, Karaman Belediyesi de gece geç saatlerden itibaren kar temizleme çalışmalarına başladı.

Kar Yağışı İle Birlikte Ekipler Seferber Oldu

Öncelikle ana caddeler, çarşı merkezi, toplu taşıma araçlarının geçiş güzergâhları ve hastane gibi insan ve araç yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde kar temizleme çalışmalarına başlayan ekipler daha sonra ara sokaklarda kar temizliği gerçekleştirdi. Gezici süpürge ekipleri de vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yürüyebilmelerini sağlamak için sabahın ilk saatlerinden itibaren temizlik çalışmasına başlayarak kaldırımlarda biriken karları kürüdü.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kış için gereken tüm önlemlerin alındığını belirterek vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyardı. Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada: “Çok şükür beklediğimiz kar geldi. Karaman Belediyesi olarak dün akşamdan itibaren teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hemen iş makinelerimiz ve tuzlama araçlarımızla birlikte öncelikli olarak hem ana arterleri açtık hem de gerekli tuzlama çalışmalarını yaptık. Yoldaki çalışmalarımıza paralel olarak da temizlik hizmetleri birimindeki ekiplerimiz kaldırımlardaki karları temizliyorlar. Toplam 5 greyder, 4 kar küreme aparatlı kamyon, 6 Solüsyon atma aracı, 3 Solüsyon tankeri, 1 adet hem cüruf atmalı hem küremeli araç, 2 adet kar küreme aparatlı kazıcı ve yükleyici ile iş başındayız. Ekiplerimiz 24 saat görevlerinin başında olacak ve ana yollar başta olmak üzere sorun tespit ettikleri lokasyonlara anında intikal ederek, kar küreme ile buz önleyici solisyon ve tuzlama çalışmalarına devam edecek. Bu arada sürücülerin ve vatandaşlarımızın da gerekli tedbirleri almasını ve daha dikkatli olmasını rica ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284