Kar Yagisi Karaman’in Yüksek Kesimlerinde Etkilili Oluyor

Türkiye’yi etkisi altina alan kar yagisi ve soguk hava Karaman’in yüksek kesimlerinde bulunan ilçelerinde etkili oluyor.

 Kar Yagisi Karaman’in Yüksek Kesimlerinde Etkilili Oluyor

Yurdu etkisi altina alan Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli soguk ve yagisli havanin bölgemizde 20 Subat Cuma gününe kadar etkili olmasi bekleniyor. Yagislarin kar ve zaman zaman tipi seklinde etkili olacagi tahmin edilirken  hava sicakliklarinin ise 6 ila 10 derece civarinda daha azalacagi tahmin ediliyor.

Kar yagisi ve soguk hava Toroslar'in zirvesinde bulunan Sariveliler ilçesinde hayati olumsuz yönde etkiliyor. Dünden bu yana etkisini sürdüren kar yagisi neden ile ilçe merkezinde kar kalinligi simdiden 50 santimi geçerken, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulasti. Yagan kar nedeniyle bazi vatandaslar kerpiç evlerinin çatisinda biriken kari kürekle temizledi.
Yetkililer, kar yagisi nedeniyle su ana kadar yayla yollari hariç hiç bir yolun ulasima kapali olmadigini bildirdi. Kar yagisinin araliklarla devam ettigi ilçede Sariveliler Belediyesi ise karla mücadele çalismasi baslatti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284