Kar Yağışı Önümüzdeki Hafta Da Devam Edecek

21 Aralık Çarşamba gecesi başlayan ve aralıksız 72 saattir devam eden yoğun kar yağışı Karaman’da özellikle ulaşımda hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar Yağışı Önümüzdeki Hafta Da Devam Edecek

Belediye ekiplerinin karla mücadelede etkisiz kaldığı özellikle mahalle ve sokak aralarındaki yollar 50 santimetreyi geçen kar kalınlığı nedeniyle araç trafiği ve yayaların geçişine kapanırken belediye ekiplerinin ana yollar ve önemli güzergahlarda yol açma çalışmaları devam ediyor. Ancak kar yağışının sürmesi nedeniyle açılan yollar yeniden kapanıyor.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının 24 Aralık Cumartesi günü de devam edeceği, Pazar günü ise ilimizde parçalı bulutlu bir havanın beklendiği, fakat kar yağışının hafta başından itibaren yeniden etkili olmaya başlayacağı 29 Aralık Perşembe gününe kadar kar yağışı beklendiği açıklandı.

BAŞKAN ÇALIŞKAN’DAN KAR AÇIKLAMASI

"Kar yağışı karşısında vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için var gücümüzle çalışıyoruz" diyen Başkan Ertuğrul Çalışkan, “Yoğun kar yağışı ile birlikte zorlaşan ulaşımı rahatlatmak için tüm araç, ekipman ve personellerimizle 24 saat kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Önceliği trafiğin yoğun olduğu ana yollara veriyoruz. Kesintisiz yağan kar nedeni ile açtığımız yollar kısa süre içerisinde tekrar kapanıyor. Belediyemize ait araçların yanı sıra özel sektörden kiraladığımız iş makineleri ile kar küreme ve tuzlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284