Kar Yagisi Sariveliler`de Hayati Olumsuz Etkiliyor

Ilimize bagli Sariveliler ilçesinde etkili olan kar yagisi hayati olumsuz etkilerken, yüksek kesimlerde bazi köy yollari kar yagisi nedeniyle ulasima kapandi.

Kar Yagisi Sariveliler`de Hayati Olumsuz Etkiliyor
Karaman'in Taseli Bölgesi olarak adlandirilan yüksek kesimlerinde etkili olan kar yagisi, bazi köy yollarinin ulasima kapanmasina neden oldu. Yogun kar yagisi nedeniyle Sariveliler ilçesine bagli 8 köy yolu ulasima kapanirken, Sariveliler-Alanya Karayolu'nda da kar yagisi nedeniyle ulasim saglanamiyor. Belediye, karayollari ve Il Özel Idare ekipleri, kapanan yollari ulasima açabilmek için çalismalarini sürdürürken, ilçeyi Konya'ya baglayan Taskent yolunda ise ulasim güçlükle saglanabiliyor.
Iç Anadolu'yu Akdeniz'e baglayan Sertavul Geçidi'nde ise dün aksam baslayan kar yagisi nedeniyle yol bir süre trafige kapandi. Karayollari ekiplerinin çalismasi sonucu tekrar trafige açilan yolun kapanmamasi için ekipler çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Il merkezinde ise sabah baslayan karla karisik yagmur, günlük hayatin aksamasina neden oluyor. Yetkililer, etkili olan kar yagisinin devam edecegini, yola çikacak sürücülerin ise araçlarinda mutlaka zincir ve çekme halati bulundurmasi gerektigini dile getirdi.
Kar yagisi ve tipi nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu  ilçeye dün aksamdan buyana elektrik verilemedigi bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284