Karacaoğlan Ve Yayla Şenliği Yarın

Sarıveliler Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 2. kez uluslar arası düzeyde kutlanacak olan Karacaoğlan ve Yayla şenliği etkinliği yarın başlıyor.

Karacaoğlan Ve Yayla Şenliği Yarın

Yarın saat 09.30’da Taşeli Platosunun tarihi ve kültürel varlıklarının ulusal ve uluslar arası tanıtımı çerçevesinde Karacaoğlan konferansıyla başlayacak program saat 19.00’da Animasyon gösterileri ve ardından Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy tarafından verilecek Karacaoğlan Şiir Dinletisi ve Ümmü Erbil konseriyle sürecek.

Sarıveliler Belediyesi Lütfi Elvan İş Merkezi Toplantı Salonunda iki oturum halinde gerçekleşecek olan konferans hakkında bilgi veren Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, "Konferansta Karacaoğlan’ın hayatı, felsefesi ve öğretileri, Karacaoğlan’ın Taşeli platosu turizm ve kültürel yaşamına katkıları, Karacaoğlan’ın uluslararası bir şahsiyet olarak dünyada tanınmasına yönelik uluslararası alanda yapılabilecek çalışma ve faaliyetler konuşulacak” dedi.

Başkan Samur, protokol konuşmalarıyla başlayacak olan konferansa konuşmacı olarak Dr. Hakan Akbulut, Prof. Dr. Mehmet Akgül, Dr. Ahmet Akman, Doç. Dr. Abdulgani Arıkan, Doç. Dr. Bilgihan Gülcan, Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy, Doç. Dr. Berdi Sarıyev, Dr. Ahmet Hakan Yılmaz ve Gülce Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ceylan’ın katılacağını belirtti. Konferansın, Karacaoğlan’dan saz ve şiir dinletisi ile sona ereceğini kaydeden Belediye Başkanı Hayri Samur, konferansa herkesi davet etti.

8 Temmuz Cumartesi günü ise saat 18.00’de protokole yemek verilecek. Ardından ilçeye kazandırılan fiziki alan ve araç gereçlerin açılışı yapılacak. Saat 19.30’da ise saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması protokol konuşmalarının ardından Ramazan Çelik konserine geçilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284