Karakalem Eğitimleri Gençlerden Büyük İlgi Görüyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi’nin kulüp çalışmalarından biri olan karakalem eğitimleri devam ediyor.

Karakalem Eğitimleri Gençlerden Büyük İlgi Görüyor

Karaman’da, gençlik merkezi bünyesinde gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak amacı ile faaliyete geçen kulüp çalışmaları farklı kategorilerde gençlerle buluşmaya devam ediyor. Gençlik merkezi eğitim salonunda karakalem eğitmeni Vedat Murat nezaretinde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 16.30 ile 18.30 arası devam eden karakalem eğitimleri genç kursiyerlerle buluşuyor. Yaklaşık 20 kursiyerin yer aldığı eğitimlerde öğrenciler karakalem sanatının inceliklerini öğreniyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren Vedat Murat, "Karakalem eğitimlerimiz farklı meslek gruplarından kursiyerlerimizin katlımı ile devam ediyor. Amacımız bu sanatı sevdirmek olup resimle uğraşan kursiyerlerimize resimlerini ilerletecek teorik ve pratik kazanım sağlamaktır. Öğrencilerimizin seviyeleri farklılık gösterdiği için çalışmalarımız ve konularımızda kursiyerlerimizin ilgi ve becerilerine göre değişkenlik arz etmekte. Yeni başlayanlar için çizgi atma, oran orantı, ışık ve gölge gibi konularda bilgi verilmekte olup ileri sevide kursiyerlerimizle ise portreyi oluşturan unsurlar üzerinde çalışmalar yapmaktayız. Amaç olarak ise kursiyerlerimizin il ve yeteneklerine bir nebze katkı sağlamak” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284