Karaman Belediyesi Günes Enerjisi Santrali Kuruyor

Günes isigindan en fazla faydalanan iller arasinda yer alan Karaman’a Günes Enerjisi santrali kurulacak. Karaman Belediyesi tarafindan gerçeklestirilecek proje sayesinde elde edilen enerji, sehir sebekesine aktarilarak, belediyenin santiyelerinde, tesislerinde idari binasinda ve su kuyularinda kullandigi yüklü elektrik maliyetini oldukça hafifletecek.

 Karaman Belediyesi Günes Enerjisi Santrali Kuruyor

Enerjide disa bagimliligi azaltmak için Türkiye'de yenilebilir Enerji potansiyelini ekonomiye kazandirmaya yönelik çalismalar yogun bir sekilde sürdürülürken bu çerçevede, Karaman Belediyesi’ de Karaman’a Günes Enerjisi santrali kurmaya hazirlaniyor. 1 Megawatt güç üretecek olan santral Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak.

Günes isigindan faydalanma süresi uzun olan Karaman’in, günes enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajli bir konumda bulundugunu söyleyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: “20 bin metrekarelik alana insa edecegimiz Günes Enerjisi Santrali, Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen bitimindeki Barutkavuran köy yolu üzerine kurulacak. Bu proje bizim büyük önem verdigimiz, belediye bütçemize katki saglayacak bir proje. Santralde binlerce günes paneli 1 Megawatt elektrik enerjisi üretecek. Elde ettigimiz bu gücü trafolarla sehir sebekesine vererek Karaman’in enerji ihtiyacina biz de katki saglayacagiz. Bu sayede santiyelerimizde, tesislerimizde, idari binamizda ve su kuyularimizda tükettigimiz yüklü enerji giderimizi elektrik dagitim kurumu ile mahsuplasacagiz. Böylece elektrik ihtiyacimizi daha az maliyetle karsilamis olacagiz. Tesis kisa sürede kendisini amorti edecek. Çalismalar devam ediyor, insallah en kisa zamanda projeyi hayata geçirecegiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284