Karaman Belediyesi Haşere İle Mücadeleye Hız Verdi

Karaman Belediyesi vatandaşlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirebilmeleri için; sivrisinek ve karasinek mücadelesinde önemli bir yer tutan larvasit uygulamasına ilave olarak akşam saatlerinde uygulanan ergin sivrisinek mücadelesine devam ediyor.

Karaman Belediyesi Haşere İle Mücadeleye Hız Verdi

İlkbahar mevsimiyle birlikte çalışmalarına başlayan Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, halkımızın haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hava sıcaklıklarının artması ile üremeye başlayan larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacı ile Mayıs ayı itibari ile başlanan çalışmalar, ilk etapta üremenin yoğun görüldüğü Katı Atık Tesisi ve Çöp Alanı, Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon Sistemi, Logarlar, Fosseptikler, Hayvan Çiftlikleri ve Gübrelik alanlarda gerçekleştirildi.

Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Halk sağılığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ruhsatlı ilaçlarla düzenli bir şekilde mücadele ediliyor. Bu hizmet dahilinde Mayıs ayından beri, lavrasit mücadelesi başlamış, müdürlüğümüzce tespit edilen büyük üreme noktalarını kontrol altında tutmak amacıyla özellikle sivrisineklerin larva halinden ergin haline geçmelerini engelleyen ve zehir olarak nitelenmeyen, doğaya zarar vermeyen ilaçlar kullanılmaktadır. Bilinen bütün üreme alanlarında yeni ekipmanlar, ilaçlar ve eğitimli personellerimiz ile çalışmalarımız devam edecektir. Vatandaşlarımız sivrisinek üreme alanı olarak bilinen sürekli su birikintilerinin kapatılması, evlerde açık ortamda bulunan lastik tekerlerin toplanarak şehir merkezinden uzaklaştırılması, kullanılmayan fosseptiklerin kapatılması konularında birimimizden destek alabilirler. Ayrıca yaz aylarında koku ve sinek üremesi açısından sıkıntı doğurmakta olan çöp poşetlerinin ağızlarını bağlanması konusunda vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284