Karaman Belediyesi Insaat Atiklarina Karsi Uyardi

Karaman Belediyesi, insaat atiklarinin gelisigüzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaslari uyardi.

Karaman Belediyesi Insaat Atiklarina Karsi Uyardi

Karaman’in her bölgesinde insaat atiklarina karsi denetim baslatan Belediye Zabita Müdürlügü ekipleri, çevreye rastgele moloz dökerek, kirlilige sebep olanlari yakin takibe aliyor.
5326 Sayili Kabahatler Kanunu’nun 41. Maddesi’ne göre insaat artiklarinin toplanmasina özgü yerler disina atan kisilere, 5 bin TL’ye kadar idari para cezasi uygulanacagi uyarisinda bulunulurken, vatandaslarin bu konuda daha dikkatli olunmasi istendi.
“Çevreye Karsi Duyarlilik Gösterilmeli”
Çevre temizliginin toplumsal bir sorumluluk oldugunu dile getiren Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar, vatandaslarin moloz dökme konusunda magdur olmamalari için konuya duyarlilik göstermeleri gerektigini söyledi.
Hafriyat, insaat ve yikinti atiklarinin olusturdugu görüntü kirliliginin ciddi sikintilara sebep oldugunu belirten Ünüvar: “Sokaklarimizda moloz yiginlarinin olusmamasi için ekiplerimiz gerekli denetimleri yapiyor. Belediyemiz; Hafriyat, moloz, insaat yikinti ve atiklarin dökülmesi için, Elmasehir Mahallesi Tas Ocaklari mevkiini bosaltma alani olarak tespit etmistir. Bu tür islerle ugrasan vatandaslarimizi belirlenen alan disinda insaat atigi dökmemelerini istiyoruz. Belediye Baskanimiz Sayin Kâmil Ugurlu bu konuda çok hassas. Kimsenin çevreyi kirletmeye ve baskalarinin yasam alanlarina negatif yönde etki etmeye hakki yok. Vatandaslarimizdan para cezalarina maruz kalmamalari için insaat atiklarini gelisi güzel yerlere birakmamalarini ve çevreye daha duyarli olmalarini bekliyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284