Karaman Çalisma Ve Is Kurumu Türkiye Üçüncüsü Oldu

ISKUR Genel Müdürlügü tarafindan Ankara`da düzenlenen Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürleri Toplantisi`nda, 2012 yili performans degerlendirmesinde Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü, 81 il içinde üçüncü olmasi nedeniyle plaket ve basari belgesi ile ödüllendirildi.

Karaman Çalisma Ve Is Kurumu Türkiye Üçüncüsü Oldu
 
Ise yerlestirme, isgücü uyum hizmetleri, is danismanligi, isyeri ziyaretleri, issizlik sigortasi kriterlerinde yapilan performans degerlendirmesinde Türkiye genelinde dereceye giren Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü adina Il Müdürü Kenan Ates’e, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Müstesari Fatih Acar tarafindan plaket ve basari belgesi verildi.
Toplantiya Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Müstesari Fatih Acar, ISKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazici, Genel Müdür Yardimcilari, Daire Baskanlari ve Il Müdürleri katildi.
Toplantinin açilisinda; Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nin 75 milyon vatandasa hizmet veren büyük bir aile oldugunu, bu görevi üstlenme noktasinda tüm merkez ve tasra teskilatindaki personele büyük sorumluluklar düstügünü belirten Bakanlik Müstesari Fatih Acar, 'Devlet idaresinde olanlar halkin hizmetinde olduklarini unutmamalidir. Hepimiz yaptigimiz isin bilinciyle hareket etmeliyiz. Vatandaslarimizin sorunlarini çözmek için çalismaliyiz' diyerek basarinin sürdürülebilir olmasi temennisiyle toplanti sona erdi.
KARAMAN ISGÜCÜ PIYASASINDA IYI TESPIT, IYI KARAR, IYI TATBIK
Konu ile ilgili görüslerine basvurulan Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Kenan Ates, 2011 yili performans siralamasinda Karaman’in 13’üncü sirada yer aldigini; 2012 yili için ilk on il arasina girmeyi hedeflediklerini, ilimiz isgücü piyasasi ile ilgili tespitlerin, alinan ve tatbik edilen kararlarin yerindeligi sayesinde 2012 yilinda ilk üçe girildigini kaydetti.
Performans siralamasinda ulasilan bu basarida, issizlikle mücadele ve istihdamin artirilmasi için Il Müdürlügüne destegini esirgemeyen basta Valimiz olmak üzere, Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeleri ile sunulan aracilik hizmetlerinden faydalanmanin, mevcut isgücü piyasasinda gerekliligin farkinda olan isverenlerin katkisinin büyük oldugunu belirten Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Kenan Ates, “limiz isgücü piyasasindaki sorunlarin tespiti ve alinan kararlarin yerindeligi açisindan Valimiz Murat Koca, basta olmak üzere Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu ile Yürütme Kurulunun degerli üyelerine, ISKUR hizmetlerinden yararlanan isverenlere ve bu basarinin uygulama anlaminda mimarlari olan çaycisindan soförüne, memurundan amirine bütün Il Müdürlügü personeline tesekkür ediyorum.” diyerek 2013 yilinda da ayni heyecanla, istihdamin oldugu her alanda faaliyetlerini artirma gayreti içerisinde olduklarini; dolayisiyla 2013 yilinin ilimizde istihdam artisinin en fazla oldugu bir yil olmasi için her türlü çabayi göstermeye çalistiklarini belirterek sözlerini bitirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284