Karaman'da Organ Nakli Yapılan Ve Organ Bekleyen Hastalar Buluştu

Karaman Kent Konseyi 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla organ nakli yapılan ve organ bekleyen hastalarla düzenlenen kahvaltıda bir araya getirdi.

Karaman'da Organ Nakli Yapılan Ve Organ Bekleyen Hastalar Buluştu
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda düzenlenen programına, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Organ Bağışı gönüllüsü aynı zamanda Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesi Ercan Çalışkan, Karaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sultan Günaştı, organ nakli yapılan, organ nakli bekleyen hastalar ve aileleri katıldı. Düzenlenen programda konuşan organ nakli gönüllüsü Ercan Çalışkan, “Öncelikle Belediye Başkanımıza ve Kent Konseyi başkanımıza bu anlamlı kahvaltı programı için çok teşekkür ediyoruz. Her yıl dünyada ve ülkemizde binlerce kişi organ nakli yapılamamasından ya da uygun organ bulunamadığından dolayı maalesef ölüyor. Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu mümkün olduğunca daha fazla anlatmamız gerekiyor. Şu an aramızda organ nakli sayesinde yaşamına devam den kardeşlerimiz bulunuyor. Bir kardeşimiz de yapay kalple hayatını sürdürüyor. Bu kardeşimiz içinde uygun kalp bekliyoruz” dedi.
“Karaman’da 12 kalp, 25 böbrek ve 3 karaciğer bekleniyor”
Türkiye'de böbrek naklinin yüzde 75'i canlı verici denilen anne, baba, kardeş veya diğer akrabalardan, yüzde 25'inin ise kadavra donörden alındığını belirten organ nakli gönüllüsü Ercan Çalışkan, “Türkiye’de 22 bin 146 böbrek, 2 bin 223 karaciğer, 623 kalp, 2 bin 934 kornea, 265 pankreas, 51 akciğer ve 5 incebağırsak bekleyen hasta bulunuyor. Karaman’da ise 12 kalp, 25 böbrek ve 3 karaciğer bekleyen hasta var. Herkesten rica ediyorum, organlarınızı bağışlayın" diye konuştu.
Organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla böyle bir program düzenledik diyen Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ise, “Toplum olarak organ bağışı konusunda yeteri kadar bilinçli değiliz. Kent Konseyi olarak bu konuyla ilgili geniş kapsamlı bir takım çalışmalar yürüteceğiz” dedi.
Kent Konseyi’nin çalışmalarını son derece yerinde bulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, “Kent Konseyimizin, toplumumuzun önemli sorunlarına dikkat çeken ve bu sorunlara çözüm arayan tüm çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284