Karaman'da Yurtta Kalan Öğrenciler Olayın 'Şaka' Olduğuna İnanmıyor

Karaman’daki kız öğrenci yurdunda üç öğrencinin başlattığı ve yurttaki diğer öğrencilerin de büyüttüğü öğrenilen şaka olayının ardından yurtta kalan bazı öğrenciler, yaşanan olayların şaka olduğuna inanmadıklarını söyledi.

Karaman'da Yurtta Kalan Öğrenciler Olayın 'Şaka' Olduğuna İnanmıyor

Karaman’da bulunan Nefise Sultan Kız Yurdunda, Pazar günü sabah saat 04.30 sıralarında yaşanan panik sonrası baygınlık geçiren öğrencilere sağlık görevlileri tarafından müdahale edilmesi çeşitli iddiaları ortaya attı. Yaşanan olayın ardından çok sayıda öğrenci yurttan ayrıldı. Olayın ardından Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın aydınlatılması için öğrencilerin bilgisine başvurdu. Polisin öğrencilerin bilgisine başvurulmasının ardından olayın öğrenciler arasında yaşanan 'maksadını aşan şaka'dan ibaret olduğunun tespit edildiği öğrenildi. Şakanın ilk olarak yurtta kalan üç öğrenci tarafından gece saatlerinde değişik sesler çıkartılarak başlatıldığı ve büyüyerek tüm yurda sirayet ettiği belirtildi. Başka öğrencilerin de bu şakayı devam ettirmesi üzerine yurttaki söylentiler de artarak, öğrenciler arasında tedirginliğe yol açtı. Bunlar yaşanırken bir öğrencinin uykulu bir vaziyetteyken, Halka filmindeki 'Samara' karakteri gibi yüzü siyah saçlarla kapalı siyah giyimli birisini gördüğünü iddia etmesi üzerine bu söylenti de yurtta yayılmaya başladı. Sesler duyulması ve yüzü siyah saçlarla kapalı birisinin görüldüğü söylentisinin yayılmasıyla öğrenciler arasında panik daha da büyüdü. Olayın yaşandığı gece, bazı öğrencilerin tekrar söylentilerle panik yaparak bayılmaları ve yurtta yaşanan karmaşanın ardından olaylar büyüdü.

Öğrenciler şaka olduğuna inanmıyor

Yurtta yaşanan olayların şakadan ibaret olduğunun açıklanmasına rağmen yurtta kalan bazı öğrenciler, olayın şaka olduğuna inanmadıklarını söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kız öğrenci, olayın şaka olduğuna inanmadıklarını söyleyerek, "Çünkü bir ay boyunca her gün bir şaka yapılmaz. Biz sürekli gece 3’ten sabah 6’ya kadar yatağımızdan çığlık sesleriyle sıçradık. Kaç kere idareye söylememize rağmen onlarda ilk başta şaka olduğuna direttiler, inanmadılar, ilgilenmediler. İş ciddiye binince polisler üç gündür katlarda nöbet bekliyor. Uyuyamıyoruz. Umarım bulunurlar. Biz sürekli tedirginiz. Yurttaki birçok kişi boşalttı yurdu. Kayıtlarını aldılar. Sınav zamanı okula gelmeyen, okulu bırakıp ailelerini yanına gidenler oldu. Yurt ortalama bin 400 kişilik. Yüzde 80'i doluydu. Şu an da 50-60 kişi vardır" dedi.

Bir diğer kız öğrenci ise "Yurttaki olayların şaka olduğu söylendi ama biz şaka olduğunu düşünmüyoruz. En başta yapılması gereken zaten bir kamera takılmasıydı. Şimdi kamera takılmaya başlandı ama inşallah olur. Çünkü bu yurdun düzene girmesi için en önemli etken o bana göre. Ama şaka olduğunu düşünmüyorum. Şaka olsa bu kadar büyütülecek bir şey olmazdı. Yapılan eşek şakası bu kadar büyük olamazdı diye düşünüyorum. O yüzden şaka olduğunu hiç kimse böyle bir şeyi düşünmüyor. Eğer kimse ortaya çıktı demiyor. Cezaları neyse yapılması gereken neyse yapılmalı” diye konuştu.

Öte yandan, Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından yurdun önünde resmi ekipler görevlendirilirken, katlarda da bayan polis polislerin sabaha kadar görev yaptığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284