Karaman Damizlik Sigir Yetistiriciler Birligi Ziyaret Edildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Müdür Yardimcisi Baran Yavuz Yürekli ve Sube Müdürleri ile birlikte Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligini ziyaret etti.

 Karaman Damizlik Sigir Yetistiriciler Birligi Ziyaret Edildi

Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin ziyarette Birlik Baskani Hasan Tatlipinar’a hayirli olsun temennisinde bulunarak büyükbas hayvan yetistiriciliginde süt ve yavru veriminde islah çalismalarinin etkisinin yüksek oldugunu dolayisiyla Damizlik Birliginin çok önemli bir yere sahip oldugunu belirtti.

Keskin, ilimiz ve ülkemiz tariminin gelistirilmesinde bitkisel ve hayvansal üretimin birlikte artirilmasi gerektigini, bunun saglanmasi için de özellikle Birlikler gibi sivil inisiyatifin önemli bir yere sahip olduguna dikkat çekerek, kamu ile birlikte projeler üretilerek hayata geçirilmesinin yetistiricilerin refahinin artirilmasina katki saglayacagini ifade etti.
Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Hasan Tatlipinar ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Karaman hayvanciliginin mevcut durumu ve sorunlari, Birlik olarak çiftçilere ve damizlik sigir yetistirmeye yönelik yapilan çalismalari hakkinda bilgiler verdi.
Amaçlarinin yetistiricilerimizin gelir seviyesinin ve refahinin yükseltilmesi oldugunu, bunu saglamak için tarimsal üretimde kalite ve verimin artirilmasinin gerektigini belirten Tatlipinar, “Güzel projelerimiz var. Hayvansal üretimde yüksek ve kaliteli verim dogrultusunda hayvancilik yapmayi hedefliyoruz. Bu kapsamda üreticilerimizin egitimine önem vererek çiftçimizin alt yapisini modernize edecegiz. Bunun için hayvansal üretimimizi simdikinden daha yukarilara çikaracak projelerimizi Il Müdürlügümüzle koordineli olarak hayata geçirecegiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284