Karaman Devlet Hastanesi ‘Nde “ Empati Ve Empatik Yaklasim” Egitimi Verildi

Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi Birlige bagli saglik tesislerinde hasta memnuniyetini arttirmaya yönelik personel egitimlerine devam ediyor.

 Karaman Devlet Hastanesi ‘Nde “ Empati Ve Empatik Yaklasim” Egitimi Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde görev yapan Yrd. Doç. Fatma Ayan tarafindan Devlet Hastanesi Tibbi Sekreter ve güvenlik görevlilerine “ Empati ve Empatik Yaklasim,  Öfke ve Çatisma Çözüm Önerileri”  basliklari altinda egitim verildi.  

Karaman Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçeklesen egitime Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu, Mali ve Idari Hizmetler Baskani Hüseyin Karasüleymanlioglu, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoglu ile idari personel de dinleyici olarak katildi.
Fatma Ayan yaptigi sunumda saglik çalisanlari ile hasta ve hasta yakinlari arasinda olmasi gereken iletisimin teorisinden bahsetti, sunumunu örneklerle destekledi.
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu’da egitimin sonunda yapmis oldugu konusmasinda “Hocamiz teoriyi anlatti. Ancak isin pratik noktasi da var.  Sizler bizim vitrinimizsiniz. Hastalari ilk karsilayan, onlarla ilk iletisime giren sizlersiniz. O yüzden size basvuran her hastayi ve yakinini kendi anneniz, babaniz, çocugunuz, kardesiniz kabul ederek yaklasiminizi bu yönde yapmalisiniz” dedi.
Genel Sekreter Erenoglu, hastanelere basvuranlarin hasta insanlar oldugunu belirterek hasta insanin, gergin, mutsuz ve sinirli oldugunu unutmamak gerektigini vurguladi.
“ Sizler bunu göz önüne alarak hasta ve hasta yakinlari ile iletisime girecek ve onlarin gerginliklerini azaltacak sekilde konusup yönlendireceksiniz. Bizim kurumlarimizdan hastalarimizin mutsuz veya memnuniyetsiz sekilde ayrilmalarina izin vermeyecegiz.  Bu durum; ” kendinize hakaret ettirmeyi kabul edin” demek degildir. Size göreviniz basinda yapilan her türlü hakaret karsisinda bende sizin yaninizdayim. Ancak hasta ve hasta yakinlari ile polemige girecek herhangi bir iletisimi de kabul etmiyorum” seklinde konustu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284