Karaman Emniyetinden Kurban Bayrami Tedbirleri

Karaman Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, vatandaslarin Kurban Bayramini rahat ve huzur içerisinde geçirmesi için asayis ve trafik yönünden gerekli tedbirlerin alindigini söyledi.

 Karaman Emniyetinden Kurban Bayrami Tedbirleri

Sönmez, yaptigi açiklamada, bayram öncesi vatandaslarin yogun olarak bulundugu yerler, alisveris merkezlerinde, muhtemel hirsizlik, dolandiricilik olaylarina karsi vatandaslarin dikkatli olmalarini, herhangi bir olumsuzluk oldugunda 155 Polis Imdat ve 213 86 41 numarali telefonlara bilgi vermelerini istedi. Emniyet Müdürü Sönmez, "Vatandaslarimizin rahat ve huzur içerisinde seyahat etmelerini saglamak, trafik kazalarini asgariye indirmek amaciyla Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ve Sehir içi Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince bir dizi tedbirler alinmistir. Terminallere giris ve çikis yapan bütün otobüslerin, takograflari, soförün alkol durumu, araçlarda teknik yönden bir aksakligin bulunup bulunmadigi, özellikle de asinmis lastik kullanilip kullanilmadigi, dis isik donanimlarinin faal olup olmadigina dikkat edilecek, trafik kontrollerinde sürücü ve yolcularin emniyet kemeri kullanmasina, asiri hiz, hatali sollama, yakin takip ve serit ihlali, video kamera radarli ekip araçlari ile hiz denetimleri gibi trafik kazalarinin olusumunda büyük rol oynayan kural disi davranislarin denetimlerine agirlik verilecektir. Yorgun, uykusuz ve dalgin araç kullandigi tespit edilen sürücüler uyarilarak müsait yerlerde dinlenmeleri saglanacaktir. Bayramda agir tonajli araçlarin gerek görülmesi halinde uygun yerlerde kisa süreler ile trafik akimi normale dönünceye kadar bekletilmesi gibi bir takim tedbirler alinmistir" dedi.

Sönmez, "Sahsim ve personelim adina tüm vatandaslarimizin Kurban Bayramini en içten dileklerimle kutlar, saglikli ve huzurlu bayram geçirmelerini dilerim" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284