Karaman Evi’nde Sona Gelindi

Istanbul’da yasayan Karamanlilar tarafindan kurulan Istanbul Karamanlilar Egitim ve Kültür Vakfi’nin en büyük projelerinden biri olan ve Karamanevi insaatinda sona dogru yaklasildi.

Karaman Evi’nde Sona Gelindi

Vakfin imkanlari ve hayirsever vatandaslarin destegiyle Bakirköy Adliyesi arkasinda yapimina baslanan ve Istanbul’da yasayan Karamanlilarin heyecanla bitmesini bekledigi insaatin son rötuslari yapilmaya baslandi.
Karaman’in Sesi Gazetesi ekibi Istanbul’a giderek binanin insaatindaki son durum konusunda IKEV Baskani Suat Sözer’den bilgi aldi.
Sözer, “Karamanlilarin Istanbul’daki evi olacak bu binayi biran önce bitirmek için büyük bir heyecan duyuyoruz. Çalismalarda bu yönde devam ediyor. 2013 Ocak ayinin sonu gibi binayi tamamlamayi planliyoruz. Bundan önce sizlere hep söz verdik yil sonu yil sonu diye ama bitiremedigimiz günler oldu. Sizlere hep yalanci çiktik. Ama bu sefer yalan degil. Ocak sonuna insallah burayi bitiriyoruz ve Nisan ayi içerisinde de açilisini hep birlikte yapacagiz. Burada hem kiz, hem erkek ögrenci yurtlarimiz mevcut. Alt katimizda üç katli kapali otoparkimiz var. Orta katlarinda Vakfimizin idari merkezi ve ögrencilere ait yemekhane, kütüphane gibi yerlerimiz var. Bu binanin bitirilmesi için büyük çaba sarfediyoruz. Çünkü önümüzdeki yildan itibaren buraya ögrenci alacagiz. Diger kisimlarda kiraya verecegimiz yerler var. Banka gibi bazi kurumlara kiraya verecegiz. Kiraya vermek içinde çok da acele etmiyoruz. Hemserilerimize yalanci çikmayacagimiz için ve buraya bagis yapanlara ve bize inananlari mahçup etmeyecegimiz için çok mutluyuz. Eger bu projeyi basaramasaydik çok üzülürdüm. Bizlere destek veren herkese tesekkür ediyorum. Binanin açilisinda bizlere inananlarla birlikte olmak istiyoruz” dedi.
Belediye eski Baskani Ali Kantürk’de, bu binanin hikayesini çok iyi bildigini belirterek, “Yaklasik 15 yila yakin bir süredir büyük bir mücadele ile bu eser meydana getirildi. Bu eserin en büyük mimari da Suat Sözer baskandir. Karaman’in tanitilmasina çok büyük katkilar verecek olan böyle bir sosyal tesisin kazandirilmasinda emegi büyük olan herkese tesekkür ediyorum. Suat baskan kit imkanlarla bu projeyi basarmis ve Istanbul’da da Karamanlilara bir yuva imkani sunmustur” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284