Karaman Gençlik Grubundan Anlamli Proje

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencilerinin olusturdugu Karaman Gençlik Grubu tarafindan yürütülen “Engelli kazanir, insanlik kazanir” isimli projeleri AB projesi olarak kabul edildi.

Karaman Gençlik Grubundan Anlamli Proje

Bu kapsamda; Karaman Gençlik Grubu Üyeleri, Vali Murat Koca’yi Makam’inda ziyaret ederek, kabul edilen projeler hakkinda bilgi sundular.
Emre Konuksever, Eda Nur Gökmen, Mert Nazim Altun ve Gamze Adem isimli ögrencilerden olusan grup üyeleri, Vali Murat Koca’yi ziyaretlerinde; Yeni tanisan ve yeni bir olusum hareketi olan Karaman Gençlik Grubu, kendi imkânlari dogrultusunda yapmis olduklari çalismalar neticesinde Gençlik Degisim Projesi’nin kabul edildigini ifade ettiler.
Türkiye Ulusal Ajans'inin kabul gördügü sayili projeler arasina girerek Karaman'da büyük bir ise imza atildigini ifade eden grup üyeleri, gerçeklestirdikleri bu projelerinin amacinin engelli bireyleri anlayarak onlarin topluma kazandirilmasini saglamak oldugunu söylediler. Proje kapsaminda toplam 5 Avrupa ülkesinden 30 gencin, proje faaliyeti kapsaminda Karaman'a gelecegini ve engelli bireyler ile beraber çesitli sosyal faaliyetler düzenlenecegini belirten grup üyeleri, bu projenin ayni zamanda Karaman’in hem tanitilmasi hem de kalkinmasi açisindan büyük önem tasidigini belirttiler
Karaman Gençlik Grubu üyeleri ilimizde 10 gün boyunca gerçeklestirilecek olan bu proje ilgili olarak Vali Murat Koca’dan destek istediler.
Vali Murat Koca ise “AB projesi olarak kabul edilen ‘Engelli kazanir, insanlik kazanir’ projesine hayat veren ve yürüttükleri bu proje ile toplumun her kesimine hitap eden Karman Gençlik Grubunu tebrik ederek, Valilik olarak grup üyelerine çiktiklari bu anlamli ve kutsal yolda gereken her türlü destegi vereceklerini ifade etti.
Bu tür projelerin engelli vatandaslarin da toplumun birer parçasi oldugunu anlatmasi bakimindan ve engellilerin toplum içerisinde hak ettikleri yere gelebilmelerini saglamasi açisindan önemli oldugunu belirten Vali Koca, yapilan bu anlamli çalismalarindan dolayi grup üyelerine tesekkür edip, basarilarinin devamini diledi.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284