Karaman Göksu Vadisi ve Kirsal Kalkinma Projesi Onaylandi

Il Tarim Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve Karaman’in özellikle daglik bölgelerindeki çiftçiler için büyük öneme sahip “Karaman Ili Göksu ve Taseli Havzasi Kirsal Kalkinma Projesi” Kalkinma Bakanligi tarafindan onaylandi.

Karaman Göksu Vadisi ve Kirsal Kalkinma Projesi Onaylandi

Konuyla ilgili açiklama yapan Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, “Ilimiz Göksu Nehri ve Taseli Havzalarinda bulunan köylerimiz genellikle dag ve orman içi köyleri olup, sosyo ekonomik durumu ova köylerimize göre daha zayiftir. Ayrica bu köylerimizde sehre göçlerin daha hizli yasaniyor olmasi Ilimiz tarimini gelecekte olumsuz yönde etkileyecektir. Söz konusu bölgemizde çiftçilerimizin refah seviyesinin yükseltilmesi ve özellikle de kadin çiftçilerimizin sosyo ekonomik yönden statüsünün yükseltilmesinde, genel bilinç ve duyarlilik olusturulmasi amaciyla Il Müdürlügümüz tarafindan “Karaman Ili Göksu ve Taseli Havzasi Kirsal Kalkinma Projesi” hazirlanmistir. Hazirlanan projemizin uygulamaya konulmasi amaci ile Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimiza sunulmus, Bakanligimizin uygun görüsleri ile Kalkinma Bakanligi tarafindan 2014 yili içerisinde projenin uygulanmasi için gerekli çalismalarin baslatilmasina karar verilmistir. Hazirlanan projenin amaci; Ilimiz Göksu ve Taseli Havzalarinda bulunan dag ve orman içi köylerinde sosyo-ekonomik kalkinmayi saglamak köylerdeki çiftçilerimizin refah seviyelerinin yükseltilmesidir. Proje kapsaminda Göksu ve Taseli Havzalarindaki köylerimiz tek tek incelenmis ve köylerimizde ekonomik ve sosyal kalkinmalari saglayacak çalismalar bütünü olusturulmustur. Projenin uygulanmasi ile birlikte çiftçilerimize, yapacaklari tarimsal yatirimlarda %80’ne varan hibe oranlarinda kaynak aktarilmis olacaktir. Ayrica köylerimizdeki bölgesel kalkinmayi saglayacak yatirimlarin da önü açilmis olacaktir. Proje Bütçesinin 10 Milyon EURO civarinda olmasi öngörülmektedir. Proje ile Ilimizin yaklasik 80 dag ve orman içi köyünde kirsal kalkinmanin saglanmasi için önemli çalismalarin yürütülmesi öngörülmektedir” dedi.
Karaman’in bütününde devam eden tarima yönelik toplulastirma, kapali sistem sulama, kirsal kalkinma ve diger yatirimlarda birçok ilden önde oldugunu, söz konusu yatirimlarin tamamlanmasiyla Ilimiz tariminda büyük bir siçrama yapacagini belirten Elvan, tüm bu çalisma ve yatirimlar konusunda emegi geçen herkese tesekkür ettigini de sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284