Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Final Yolunda

“Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” ödülüne sahip, Türkiye’nin müzik platformu fizy sponsorluğunda gerçekleştirilen, 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın Türkiye finalinden önceki son durağı olan zorlu İzmir elemelerine Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, ilimizi temsilen katılacak.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Final Yolunda

Liseler Arası Müzik Yarışması, 21 yıldır aralıksız devam eden, Mili Eğitim Bakanlığı izinli, Türkiye’nin tek ve en büyük gençlik organizasyonudur. Serhat Hacıpaşalıoğlu-END Productions yapımı olan yarışmada her yıl, yüzlerce genç müzisyen sahne alacak, gruplar sergiledikleri performanslarla, müzik dünyasındaki ilk önemli adımlarını atacaklar.

Her yıl büyük bir heyecana sahne olan ve geleceğin yıldızlarını keşfedip, onları günümüzün yıldızlarıyla da bir araya getiren, “fizy Liseler Arası Müzik Yarışması” na bu yıl 563 okul, kendi kurdukları orkestrayla katılacak.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Buse Şimşek, Süleyman Ali Ünver, Melisa Yağmur Sarıtaş, Bedri Gencer, Salih Efekan Gölge, Ömer Fatih Kerbali; Okul Müdürü Serkan Demirtaş, Müdür Yardımcısı Özgür Havuççu, ekip sorumlusu Emre Kale ile birlikte 6 Nisan Cuma günü İzmir Arena’da gerçekleştirilecek yarı final elemeleri için yola çıkacaklar.

Yarışmada: “İcra”, “Orkestra Sahne Performansı”, “Kız Solist-Erkek Solist- Enstrüman” dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için toplamda 40.500 TL para ödülünün yanında Okan Üniversitesi Konservatuarı’dan %100, %50 ve %30 eğitim bursu verilecek.

İzmir yarı finaline katılacak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, dünyanın en başarılı gençlik organizasyonunda, Türkiye’nin köklü okulları arasında Karaman’ın adının duyurulmasının, Karaman’dan bir okulun final heyecanı yaşamasının kendileri için verilecek ödüllerden çok daha önemli olduğunu düşünüyor ve Karaman halkından telefonlarına ücretsiz fizy uygulamasını indirerek kendilerine destek olmalarını bekliyorlar.

Yarışmada dereceye girmek için jürinin puanlamasına ek olarak okulların performansı halk oylamasına sunulmaktadır. Oylamaya katılmak için App Store veya Google Play’den ücretsiz fizy uygulamasını indirmek ve fizy ana sayfasında yer alan Liseler Arası Müzik Yarışması butonuna tıklayarak okulumuza oy vermeleri gerekiyor. Her kullanıcı sadece bir kere oy kullanacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284