Karaman Havaalanı İhalesine Rekor Katılım

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 10 Ekim’de ihalesi yapılan Karaman Havaalanı için 26 istekli firma dosyası yaklaşık iş ortaklığı ile 50’ye yakın firma teklif sundu.

Karaman Havaalanı İhalesine Rekor Katılım

Konuyla ilgili olarak KGRT’ye özel açıklamalarda bulunan AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Karaman Havaalanı proje alanı, karayolu mesafesi ile Karaman İl merkezine yaklaşık 20 km, Konya’nın Ereğli İlçe Merkezine yaklaşık 60 km., Konya İl merkezine ise yaklaşık 130 km. mesafede, Sudurağı beldesi yakınlarına inşa edilecek. Havaalanında, bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrıca iç ve dış hatlar terminali ve havaalanı için gerekli tüm üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecek. Niğde, Aksaray, Ereğli, Mut, Mersin gibi yakın il ve ilçelerde bu havaalanından faydalanabilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde 10 Ekim 2017 tarihinde Karaman Havaalanı için düzenlenen ihalede 26 istekli firma dosyası yaklaşık iş ortaklığı ile 50’yi bulan firmanın teklifi sunması Karaman’da bizi ve vatandaşlarımızı memnun etti. 1-2 ay içerisine teklifler değerlendirilerek ihale kararı açıklanıp, KİK’e gönderilecek. Altyapı ihalesinde pist, apron, taksirut, çevre ve pist aydınlatma, yol yapım işleri yapılacak olup, bu işlere paralel olarak, üstyapı terminal binası ihalesi de yürütülecek” dedi.

Konuk, “Ak Parti olarak biz önemli gündeme rağmen, bu ülkenin kalkınma, yatırım ve demokrasi gündeminden kopmasına müsaade etmememiz gerektiğinin idrakindeyiz. O konular ne kadar gündemde ise ekonomi de o kadar gündemimizdedir. Güçlü olmak için dünya pazarlarındaki payımızı arttırmak için ülke genelinde yapılan çalışmalar ortada. Karaman özelinde ise havaalanı, lojistik merkezi, serbest bölge, hızlı tren gibi yatırımlar ile Karaman’ın da dünya pazarlarına daha kolay, daha ekonomik ve daha hızlı erişimini sağlamayı hedefliyoruz. Karaman’ı büyüterek, ülkemizin büyümesine katkı vermesini sağlayacağız. Bu anlamda Hükümetimizin 2023 hedeflerine hızla yaklaştıracak, gelişim vizyonunda fark yaratacak ve Karaman’ın gelişim vizyonunu değiştirecek bir önemli projeyi daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Hemşerilerimize uzakları yakın edecek, havaalanımız şimdiden hayırlı olsun. Bu projelerin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız ve Ak Pati Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, ilgili bakanlarımıza, Ak Parti Karaman Milletvekilimiz Sayın Recep Şeker’e, Karaman Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan’a, Ak Parti Teşkilatlarımıza ve emeği geçen herkese Karaman halkı adına teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Uyan
Uyan - 6 yıl Önce

Bazi illerde havaalani projesi bile yokken karamanin havaalani ihalesi yapilacakti o illerin havaalanlari bir yil icerisinde acilacak daha bizim havaalaninda tik yok bizi kandirmayin

Ahmet Oztoprak
Ahmet Oztoprak - 6 yıl Önce

InAllah çok kısa süre içinde tamamlanır
Bır Karaman lı olarak sız yonetıcılerimizle gurur duyuyorum
Allah yardımcınız olsun
Saygılar selamlar
Ahmet Öztoprak

Abdul Kadir ekiz
Abdul Kadir ekiz - 6 yıl Önce

Diyecek bir sözüm yokk ak partiliyim ve AKP'ye inanıyorum imşAllah erken biter saygılar ve sevgilerle

SIRADAKİ HABER

banner284