Karaman, Havasi En Kirli Iller Arasinda 8. Sirada

2012 yili Ekim ayi SO2 ve PM10 ortalamalari Ulusal Hava Kalitesi Izleme Agi`na bagli hava kalitesi izleme istasyonlari baz alinarak yapilan hesaplamalarda, havasi en kirli olan iller belirlendi.

Karaman, Havasi En Kirli Iller Arasinda 8. Sirada
Çevre ve Sehircilik Bakanligi Çevre Yönetimi Genel Müdürlügünün istasyonlardan alinan günlük ortalama verilenden yüzde 75 ve üzeri olanlarin esas alinarak degerlendirildigi listede, ekim ayinda PM10 ortalamalarinin en yüksek oldugu iller sirasiyla Gaziantep, Batman, Nigde, Ankara (Demetevler), Kayseri 3 (Hürriyet), Mus, Çankiri, Karaman, Ankara (Sihhiye) ve Ankara (Cebeci) olarak belirlendi.
Ölçümlerde SO2 ortalamalarinin en yüksek bulundugu iller ise sirasiyla Ankara (Bahçelievler), Samsun 2 (Tekkeköy), Sirnak, Manisa (Soma), Isparta, Kayseri 3 (Hürriyet), Kayseri 1 (OSB), Kocaeli (Dilovasi), Mardin ve Aydin oldu.
Çevre ve Sehircilik Bakanligi Çevre Yönetimi Genel Müdürlügü bu veriler ile ilgili olarak su degerlendirmeyi yapti:
“2012 yili Ekim ayinda hava kalitesi izleme istasyonlarindan alinan günlük (24 saatlik) ölçüm verileri uyari esikleri asimi açisindan incelendiginde; PM10 ortalamalarinda sadece ilk seviye uyari esigi degerinin asildigi görülmüstür. Bu istasyonlar sirasiyla Gaziantep, Batman, Adiyaman, Ankara (Demetevler), Karaman, Nigde, Siirt ve Sanliurfa istasyonlaridir. Ayni dönemde SO2 ortalamalarinda uyari esigini asan istasyon bulunmamaktadir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284