Karaman İl Özel İdaresi’nin Karla Mücadelesi Sürüyor

21 Aralık Çarşamba günü başlayan aralıksız yağan yoğun kar nedeniyle İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarının ulaşıma açık kalması için yaptığı çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.

Karaman İl Özel İdaresi’nin Karla Mücadelesi Sürüyor

Köylerden şehir merkezine ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanması için kış programındaki yolların önem derecelerine, trafik kapasitelerine göre büyük bir kısmının olağanüstü durumlar dışında devamlı açık tutulmasını sağlamaya çalışan ekiplerin çalışmalarını Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Ahmet Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, İl Genel Meclisi üyesi Osman Aydın ve Yol ve Ulaşım Müdür vekili Gökhan Fidan yerinde ziyaret ettiler.

Konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili ve Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, “Üç gündür devam eden kar yağışı nedeniyle, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için ekipleri seferber edip, kar yağışının etkisini artırması ile beraber biz de Karaman İl Özel İdaresi olarak kar temizleme çalışmalarımızı aksatmadan yapmaya çalışıyoruz. İlimizde bulunan köy ve bağlantı yollarında kademeli olarak kar temizleme çalışması başlattık. Bu yoğun kar yağışı karşısında (araçlarımız aralıksız bir biçimde)3 adet kar bıçaklı kamyon, 13 adet greyder, 4 adet beko-loder, 3 adet yükleyici ile İlimiz köylerinde biriken karın tahliyesini yapmaktadır. Ara köy bağlantı yollarında temizleme çalışması yaparak, muhtemel buzlanmalara karşı önlem almaktayız. Ekipler, dondurucu soğuğa rağmen gece-gündüz tam güvenli ulaşım sağlanıncaya kadar çalışmalarımıza devam etmekte, özellikle yağışın çok etkilediği köy yollarında ve yüksek noktalarda yoğun mesai harcayarak vatandaşların olası mağduriyetinin önüne geçmektedirler. Kış günlerinde, Karaman İl Özel İdaresi köy yolları ağında seyahat edecek yol kullanıcıların, yola çıkmadan önce seyahat güzergâhı hakkında, (0338) 22615 00 telefon hattından ayrıca; Karaman İl Özel İdaresi web sitesi www.karamanozelidare.gov.tr adresinden hizmete sunulan güzergâh analizi programı ile yol kullanıcıların en uygun güzergâhı ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, yol boyu tesislerini ve önemli yerleri internetten görsel olarak sorgulamaları gerekmektedir.Yol kullanıcılar her zaman kış şartlarına hazırlıklı olmalıdırlar. Karla mücadelede çalıştırılacak makine ve ekipmanlar ile Bakımevleri ve Merkez Şubelerinde personelleriyle, 7 gün 24 saat hazır konumdadırlar.Her zaman bulunabilirlik, devamlılık ve zamanında müdahale ana prensibimizdir. Bu çalışma kapsamında 2800 km’lik yolda karla mücadele çalışması yapılmış olup bu kapsamda il genelinde farklı bölgelerinde ki yollarda mahsur kalan 65 araca müdahale edilerek yolda kalan vatandaşlarımız kurtarılmış olup karaman il genelinde karala mücadele yapmakta Karayolları Şube Şefliklerine ve Karaman İl ve İlçe Belediyelerine gerekli hallerde araç desteği sağlanmaktadır. Tam güvenli ulaşım sağlanıncaya kadar vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284