Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden Asılsız İddialara Yanıt

Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu, geçtiğimiz gün bir internet sitesinde çıkan haberle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden Asılsız İddialara Yanıt

Yapılan açıklamada, “Hakkımızda 16.03.2017 tarihinde karamandan.com haber sitesinde yapılan haber ile ilgili basın açıklaması yapılması zaruret olmuştur. Birliğimiz aday üyelerinden Yücel Yaman’ın yapmış olduğu açıklamalar tamamen yersiz ve asılsızdır. Birliğimizin en son seçimli Genel kurul toplantısı 2011 yılında yapılmış, mali genel kurul toplantısı da 2014 yılında yapılmıştır. 2015 yılında yapılması gereken seçimli genel kurul toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 17.04.2015 tarih ve 656 sayılı yazıları ile 5996 sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren birliklerin genel kurul toplantıları yeni yönetmelik çalışmaları devam ettiğinden dolayı bakanlık tarafından süresiz olarak ertelenmiştir. Yönetmelik çalışmaları 2016 yılında tamamlanarak, 26.08.2016 tarih ve 29813 sayılı resmi gazete yayınlanmış ve bu yönetmeliğe göre ‘’Islah amaçlı kurulan birlikler 9 ay içerisinde merkez birlik ise 12 ay içerisinde genel kurul toplantılarını yapmak zorundadır’’ denilmektedir. Bu nedenle birliğimizin genel kurul toplantısının 02.04.2017 tarihinde yapılması ile ilgili yönetim kurlu kararı alınmış ve ilanı yapılmıştır. Ayrıca yayınlanmış olan 26.08.2016 tarihinde resmi gazete de yayınlanan yönetmelik ve 2017 Şubat ayı içerisinde hazırlanıp bakanlık tarafından onaylanan ana sözleşme birliklerde üyelik şeklini iki kısımda asil ve aday üye olarak ayrılmıştır. Asil üyeler birlik imkânlarından olarak faydalanarak, genel kurula katılabilme, seçme ve seçilme hakkına sahip olan üyelerdir. Aday üyeler ise birlik imkanlarından faydalanır fakat genel kurula katılma hakları, seçme ve seçilme hakları yoktur. Yeni yönetmelik ve anasözleşme de asil üyelik şartları arasında Ana sözleşmenin 5. maddesi c bendine göre ‘’Kendi Türünün ülke genelinde ıslah programına dahil olmak ve ıslah programının teknik mali yükümlülüklerini yerine getirmek ve/veya soy kütüğü kayıt sistemlerine dahil olmak’’ denilmektedir. Kendilerinin basın açıklamasında belirtmiş olduğu 5. maddenin 5. fıkrasında ıslah programı uygulanmayan birliklerde bu şart aranmaz denilmektedir. Fakat Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliğimizde ıslah projeleri uygulamaları olduğu ve halen devam ettiğinden dolayı birliğimiz genel kurul toplantısı ıslah programında kayıtlı bulunan asil üyeler ile yapılacaktır. Kaldı ki zaten birliğimizin kuruluş amacı ıslah amaçlı bir birliktir. Bu iddialarda bulunan kişi damızlık üreticisi değil hayvan alım satım tüccarıdır” dendi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yetiştirici
Yetiştirici - 7 yıl Önce

Yapılan açıklamada seçimlerin geçikmesinin sebebi Bakanlığın yazısı ve çıkacak yönetmeliğin beklenmesi olarak belirtiliyor.Yazıda yönetmeliğin 26 ağustos 2016 tarihinde yayımlandığı belirtiliyor.O halde 17 temmuz 2016 tarihinde yapılacağı açıklanan ancak 15 temmuz darbe girişimi sonucu ertelenen seçimi neye dayanarak yapacaktınız.Zira o seçim yönetmeliğin yayınlanmasının 40 gün öncesine denk geliyor.Bu garabeti nasıl açıklarsınız.2 mart 2017 tarihinde ilan panosuna asılan gųndem maddelerinin 9. sırasındaki maddede,yapılacak genel kurulda 26 ağustos tarihinde yayımlanan yönetmeliğin görüşülüp intibak edilmesi maddesi konmuş.Henüz Genel kurulda görüşülüp kabul edilmemiş yönetmeliği nasıl uygulamaya koyuyorsunuz.Bunlara cevap verirseniz üyelerinizi mutlu edersiniz.

SIRADAKİ HABER

banner284