Karaman İli Sağlık Kuruluşlarından Darbe Girişimine Karşı Ortak Bildiri

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği darbe girişimine karşı ortak bir bildiri yayınladı.

Karaman İli Sağlık Kuruluşlarından Darbe Girişimine Karşı Ortak Bildiri
Bildiride, “Ülkemiz, 15 Temmuz Cuma gecesi önce karanlığı, ortaya konan büyük inanç ile de aydınlığı yaşadı. Artık 15 Temmuz, öznesi millet olan demokrasinin kazandığı bir gündür.
Millet iradesine ve demokrasimize kast eden, devletimizin silahlarını milletimize karşı kullanacak kadar pervasız ve canice gerçekleştirilmeye çalışılan, tarihe kara bir leke olarak geçecek darbe girişimi; kahraman milletimizin, yılmadan, korkmadan, askeriyle, polisiyle, doktoruyla, hemşiresiyle, işçisiyle, esnafıyla her ferdinin bir olarak, canları pahasına bu girişime karşı koymasıyla engellenmiş ve demokrasi zaferine dönüşmüştür. Bu gün, yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın tarihine geçecek 'Milli İrade' günüdür. Ülkemizin büyük demokrasi yürüyüşüne yönelik 15 Temmuz saldırısında, millet ile iradesi arasındaki köprüye atılan her bomba, sıkılan her kurşun, aslında bunu yapanların karanlık planlarının aydınlığa çıkmasını sağladı. Milletin iradesinden başka irade tanımıyoruz. Geçmişten ders almayan, darbelerin ülkemize verdiği zararları algılayamayan, milleti yok sayan bu cahil zihniyet bütünüyle temizlenecek ve bu vatan haini caniler, adalet önünde yaptıklarının hesabını verecek ve en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Bizler sağlık camiası olarak; bu alçakça darbe girişimini lanetliyor, vatan hainlerine destek olanları şiddetle kınıyoruz. Vatanına ve kendi iradesine canı pahasına sahip çıkan bu asil milletin mensubu olarak, hizmetkârı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talepleri doğrultusunda sağlık çalışanlarımız görev yerlerinde hiçbir aksaklığa mahal vermeksizin aileleri ile birlikte meydanlarda demokrasi şölenine katılmaya devam edeceklerdir. Kahraman milletimizin bir daha böyle olaylar yaşamaması temennisi ile darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Büyük Türk Milletimize geçmiş olsun” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284