Karaman'ın En Büyük Yeşil Alan Düzenlemesi Türk Dünyası Kültür Parkı

Karaman Belediyesi’nin, şehrin çehresini değiştirecek önemli projelerinden birisi olan Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında Karaman'ın en büyük parkı ve mesire alanı olacak" dedi.

Karaman'ın En Büyük Yeşil Alan Düzenlemesi Türk Dünyası Kültür Parkı
Yapılan protokolle Karaman Belediyesi ne devri gerçekleştirilen Vali Hakkı Teke Ormanı’nda yapımına başlanan Türk Dünyası Kültür Parkı projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Yaklaşık 500 bin metrekarelik dev bir alana sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı çalışmalarımız bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. Proje kapsamında DSİ ile işbirliğinde suni gölet yapıyoruz. Zeminin sert bir yapıya sahip olması nedeni ile çalışmalarda patlatma yöntemi kullanılıyor. Mevsim şartlarının elverişli hale gelmesi ile gölet çalışmaları yeniden başladı. Diğer yandan yürüyüş yolları, çevre düzenlemeleri, tel örgü ve hizmet binaları çalışmaları da devam ediyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı projesi içerisinde spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, çeşmeler, yöresel ürün satış yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc, büfeler, otopark bulunacak.
Projede Kır Lokantası, Müze, Mescit ve Futbol Sahası Bulunuyor
Türk Dünyası Kültür Parkı içerisinde birçok ihtiyaca cevap verecek yapıların bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; Proje kapsamında bir adet kır lokantası inşasını tamamladık. Ayrıca park içerisinde müze, mescit ve bir de futbol sahası bulunuyor. Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında, vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olduğu ve huzur bulduğu bambaşka bir dünya olacak." dedi.
yın kuruluşlarının, abartısız bir oranla en az üçte ikisi ya cezalı duruma düşmüş ya da mahkemelik. Anadolu Medyasının içine düştüğü/düşürüldüğü bu dramatik tabloyu önce Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mahir Ünal'a arzettim. Ardından da, Telif Hakları Genel Müdürü Sn. Ali Atlıhan'ı makamında ziyaret ederek konu ile ilgili bilgi aldım. Karşılıklı durum değerlendirmesinde bulunduk. Sn. Bakanımızın ve Genel Müdürümüzün konuya vakıf olmaları, konu ile ilgili hazırlanan kanun taslağının bittiğini ve en kısa sürede muhataplarının görüşlerini almak için değerlendirmeye açılacağını öğrenmiş olmaktan duyduğumuz memnuniyetimi kendilerine ifade ettim. Yeni Telif Hakları Yasası ile muhatap meslek birlikleri tek bir yapı ile muhataplarının karşısına çıkacak, bugünkü gibi fiyat karmaşasının önüne geçmek için hakem heyeti oluşturulacak. Bizim önerimiz, bunların yanısıra özellikle Anadolu Medyasından alınacak telif ücretlerinin yayıncının reklam gelirleri ile orantılandırılması, bunun da RTÜK reklam payları üzerinden kontrolünün sağlanması ve alınması oldu. Ayrıca, Anadolu Medyası Temsilcilerinin hapis yatmaya varan cezalandırılmalarının ortadan kaldırılması için yeni yasanın, geçmiş ve geçmişten gelen sorunları da ortadan kaldıracak kapsamlı bir düzenleme içermesinin şart olduğunun da altını çizdik. Kabulleri, ilgileri ve değerlendirmeleri için Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mahir Ünal, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Sn. Ali Kerem Eskigün ve Telif Hakları Genel Müdürü Sn. Ali Atlıhan'a teşekkür ederiz'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284