Karaman-Konya Arasındaki Tren Seferleri Neden Başlamıyor?

Temeli 12 Mart 2014’de dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı hemşerimiz Lütfi Elvan tarafından atılan Karaman-Konya arası hızlı tren projesi aradan geçen iki yıla rağmen hala tamamlanamadı.

Karaman-Konya Arasındaki Tren Seferleri Neden Başlamıyor?
Lütfi Elvan bakanlığı döneminde bu projeye büyük önem verirken inşaat çalışmalarını yakından takip ediyor, sık sık yetkililerden bilgi alıyordu. Bakan Elvan’ın ilimiz milletvekilliğinden ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan ayrılmasının ardından bu projede sürekli sorunlar yaşanmaya başlandı. Yapılması gereken ihaleler yapılamadı. Başlanması gereken hatlar başlayamadı. Hal böyle olunca hattın açılma tarihi de sürekli ertelendi.
Konya-Karaman arası hat, ikinci hat yapımı ve elektrifikasyon çalışmaları nedeniyle, 1 Haziran 2014’de tren yolu seferlerine kapatılmış ve Konya’ya Yüksek Hızlı Tren bağlantıları otobüslerle yapılmaya başlanmıştı. O dönem 1 Nisan 2015’de yeniden raybüs seferlerine başlanacağı duyurulmuştu. Ancak o günden bugüne ulaşım halen otobüslerle sağlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Konya- Karaman yüksek hızlı tren (YHT) projelerinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirtmişti. Kolin İnşaat firması tarafından ihalesi alınan Karaman-Konya arası hızlı tren hattı, köprü ve kavşak çalışmaları Karaman sınırlarında tamamlanırken inşaat çalışmaları Konya bölgesinde devam ediyor.
Konya – Karaman arasında 102 km uzunluğunda 200 km/saat hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli demiryolu yapım çalışmalarının bir türlü tamamlanamamasına tepki gösteren Karamanlılar, “İki yıl önce yapımına başlanan ve 2015 yılı Temmuz ayında tren seferlerine açılacağı belirtilen hızlı tren projesinin bir türlü bitirilememesi bizleri üzüyor. Ankara’ya gitmek için buradan otobüslerle Konya Garına ucu ucuna yetişiyoruz. Dönem dönem İl yöneticileri ve siyasiler Karaman ve Konya arasındaki hızlı tren seferleri için tarih veriyorlar. Ama nedense verilen tarihler gelip geçerken ne tren var ne raybüs. Yüksek Hızlı tren seferlerine bağlantılı olarak konulan Konya ve Karaman arasındaki otobüs seferlerinin bazılarının ise ne yazık ki Karaman’a bağlantısı olmayınca Ankara’dan Konya’ya oradan da Karaman’a gelmek zaman zaman işkenceye dönüşebiliyor. Biz artık yolculuklarımızı hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Bu yüzden yetkilileri göreve davet ediyoruz. Hızlı Tren’den geçtik, bari eskisi gibi Raybüs seferleri başlatılsa da bizde rahat bir şekilde yolculuğumuzu yapabilsek” dediler.
Karaman-Konya arası Hızlı Tren Projesinin tamamlanmasıyla Konya-Karaman arası seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya düşecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284