Karaman-Konya Hizli Tren Ihalesi Aralik Ayinda Yapilacak

Ankara-Konya arasi yüksek hizli tren seferlerinin sagladigi konfor ve zaman tasarrufunun vatandaslarimizda büyük bir memnuniyet uyandirdigini ifade eden Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan’dan yine bir müjdeli haber geldi.

Karaman-Konya Hizli Tren Ihalesi Aralik Ayinda Yapilacak

Konya – Karaman arasina yapilmasi planlanan hizli tren hattinin aralik ayi içinde ihalesinin yapilacagini söyleyen Elvan, su an 90 dakika olan sürenin projenin tamamlanmasindan sonra 40 dakikaya düsecegini belirtti.
Yaklasik 102 km olacak yeni hatta 200 km hiz ile ulasim saglanacagini ifade eden Elvan, mevcut hattin yanina 2. Bir hat insa edilecegini, bunun tamamlanmasini müteakip su an kullanilan mevcut hattin alt yapi takviyeleri ile birlikte üst yapisinin da yenilecegine de vurgu yapti. Projenin tamamlanmasinin ardindan 36 adet alt ve üst geçit insa edilecegini, hemzemin geçitlerinin de tamaminin iptal edilerek artik kullanilmayacagini sözlerine ekledi.
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Hükümet olarak alt yapi faaliyetlerine özellikle de ulastirma yatirimlarina çok ciddi önem verdiklerini bunun sonucunda Karaman ilimizin ihtiyaci olan her türlü alt yapi ihtiyaçlarinin giderilmesi hususunda çalismalara durmak bilmeden devam ettiklerini belirtti. Elvan, diger tüm projelerde oldugu gibi bu projede de desteklerini hiç esirgemeyen Ulastirma Bakanimiz Binali Yildirim basta olmak üzere tüm emegi geçenlere minnet ve sükran duydugunu ifade ederek projenin tüm hemserilerine hayirli olmasini diledigini sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284