Karaman Lisesinden “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Türkçe Öğretimi”

Karaman Lisesinin yürütmekte olduğu “JOURNEY TO HOPE” ve “PAPER CAİCQUE” isimli Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri kapsamında mülteci öğrencilerimiz güzel dilimiz Türkçeyi öğrenecek.

Karaman Lisesinden “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Türkçe Öğretimi”

Dil bilmeden okula gelmenin zorluğunu yaşayan öğrencilerimiz için, il genelini de kapsayacak şekilde hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü “Yabancılara Türkçe Öğretimi” (13-17 yaş) 1. Seviye Kurs programı Karaman Lisesinde başladı. Karaman Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Pazartesi, Salı ve Cuma Günleri 21 öğrencinin katılımıyla devam edecek kurs 168 saat sürecek ve 13 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek.

Kurs hakkında bilgi veren Karaman Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serpil Yavuzkan; “Kurs tamamlandığında yabancı öğrencilerimizin okula uyumu sağlanmış olacak. Bu öğrenciler iletişim sorunu nedeniyle okula devam problemleri yaşıyorlar. Kursa devam eden öğrencilerimizin devamsızlık problemlerine büyük ölçüde çözüm olacağı kanısındayız. Öğrencilerimizin heves ve istekleri bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284