Karaman Merkez Akın Barajı Sulama Projesi’nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karaman’da inşa edilen Akın Barajı Sulama Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında 2.560 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Karaman Merkez Akın Barajı Sulama Projesi’nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Projede Fiziki Gerçekleşme Yüzde 78’e Ulaştı

Karaman Merkez Akın Barajı Sulaması Projesi’nde depolanacak su 17,5 km boru hattı vasıtasıyla münbit topraklara bereket katacak. Yörede 2.560 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak projede hâlihazırda sulama hattı servis yolu kazı çalışmaları, 420 metre uzunluğundaki sulama hattı tünel kazısı, tünel giriş ve çıkış yollarının imalatları ile 4 adet menfez imalatı ve yaklaşık 2 bin 700 metre boru montajı tamamlandı.

38 milyon 631 bin TL yatırım bedelli Merkez Akın Barajı Sulaması Projesi ile bölge halkının sulu tarım yapması ve bölgenin sosyal-ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlanacak.

Milli Ekonomiye 2 Milyon 800 Bin TL Katkı

Projeyi bu yıl içerisinde hizmete almayı hedeflediklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tesisin devreye alınmasıyla 2.560 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca, milli ekonomiye yılda 2 milyon 800 bin TL katkı ve 300 kişiye de istihdam alanı sağlayacağız. Bu tür projelerle arazileri modern sulama sistemlerine kavuşturmaya ve çiftçilerimizin gelirini artırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284