Karaman Milli Egitim Müdürlügü “Maarif” Dergisi Yayimda

Karaman Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan egitim ve kültür dergisi Maarif, ilk sayisiyla yayin hayatina merhaba dedi.

Karaman Milli Egitim Müdürlügü “Maarif” Dergisi Yayimda

Maarif, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdurrahman Kurt koordinatörlügünde yürütülen yogun bir çalisma ile Egitimci Yazar Yusuf Yildirim editörlügünde, genis bir kadro ile hazirlandi. Derginin dizgi, tasarim ve teknik çalismalari Müdürlügümüz bünyesinde Ibrahim Çigirgan, Ömer Koçak ve Rasit Bayrak tarafindan yapildi.
Görev yapilan makamlarda rutin disinda kalici olacak hizmetler gerçeklestirmek adina Maarif dergisinin gelecege atilan adim oldugunu belirten Il Müdürü Asim Sultanoglu, derginin egitimin artisini eksisini ortaya koymanin yani sira, egitim hakkinda alternatifler sunarak yayin hayatinda kalici olma arzusunda oldugunu ifade etti. Sultanoglu, bu çalismanin her asamasinda emegi geçen yazar, akademisyen, ögretmen ve ögrencilere tesekkür etti.
Dergimiz Maarif’te, Karaman’in egitimci yazarlarinin ilimiz ve egitim üzerine yazilari ile çesitli üniversitelerden akademisyenlerin hazirladiklari yazilar yer aldi. Müdürlügümüzün sosyal, kültürel ve egitim alaninda gerçeklestirilmis örnek proje ve etkinlikleri, ögrencilerimizin yazarliga adim attigi yazilarla birlikte sunuldu.
Karaman’in egitim tarihine de isik tutacak Maarif dergisinde, hemsehrimiz Bekir Sitki Erdogan’dan Yunus Emre’ye sairlerimizin siir anlayislari, saglikta farkindalik egitimi, geçmisten günümüze ögretmenlik anlayisi, okuma kültürümüz, AB projeleri ve egitim sistemimize dair farkli bakislara yer verildi.
karaman.meb.gov.tr/maarif internet adresi üzerinden e-dergi olarak da okunabilecek Maarif dergisi, Milli Egitim Bakanligi birimleri, Il Milli Egitim Müdürlükleri ile resmi ve özel çesitli kamu kurum ve kuruluslarina da gönderilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284