Karaman Polis Meslek Yüksek Okulu Binasi Tamamlaniyor

Insaati yaklasik bir yildir devam eden Polis Meslek Yüksek Okulu`nun insaat çalismalari bu yil tamamlaniyor.

Karaman Polis Meslek Yüksek Okulu Binasi Tamamlaniyor
Ekonomik ve sosyal yönden de ilimize büyük katki saglayacak olan PMYO aktarilan kaynaklarla normal bitis tarihi olan 05.05.2014 tarihinden önce bitirilecek. Isin bitirilmesi için planlanan tarih ise Eylül 2013. Karaman’a kurulmasi için uzun süre mücadele edilen Polis Meslek Yüksek Okulu önce bürokratik engeller yüzünden bir türlü ihale edilememisti.
Ancak, yeni bir projenin kabul edilmesi ve Devlet Planlama Teskilati’nin gerekli olan parayi göndermesi ile birlikte Polis Meslek Yüksek Okulu’nun ihalesinin yapilmasi 26 Kasim 2010 tarihinde gerçeklesmisti. Aradan geçen zaman içerisinde okul sahasinda bulunan eski METEM Binalarinin Emniyet Genel Müdürlügü’nce kabul edilmemesi, yeniden proje çalismalari yapilmasi gibi nedenlerle okulun Karaman’a yapilmasi gecikmis oldu.
Bu arada, Içisleri Bakanligi ve Emniyet Genel Müdürlügü yetkilileri ve müteahhitle ilimiz Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan birlikte yaptiklari görüsmeler sonunda Içisleri Bakanligi, DPT’den sorumlu Devlet Bakani, Emniyet Genel Müdürü ve DPT Müstesarinin da projeye katkilariyla bugün tamamlanma noktasina gelen Karaman Polis Meslek Yüksek Okulu tamamlandiginda ilimiz modern bir okula daha kavusmus olacak.
500 ögrencinin egitim görecegi okul için 20 milyon liralik bir bütçe ayrildi. Bütçenin 16,5 milyon harcandi kalani ise bu yil tamamlanacak. Okul önümüzdeki yil ögrenci alacak ve egitimine baslayacak. 112 bin metrekare alanda hizmet verecek, 25 bin m2 kapali alanda okul, idari binalar, kapali spor alanlari ile disarida futbol sahasi spor alanlari yer aliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284