Karaman, Sarıkamış Harekâtı’nın 102. Yılında Ecdada Yürüyecek

Karaman’da, Sarıkamış harekâtı sırasında şehit düşen askerleri anmak amacıyla 'Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak' sloganıyla şehitleri anma yürüyüşü düzenlenecek.

Karaman, Sarıkamış Harekâtı’nın 102. Yılında Ecdada Yürüyecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 102 yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında Allahu Ekber Dağlarında donarak vatan uğruna şehit olan askerlerimizi anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak ve Sarıkamış'ın manevi iklimini yaşatmak adına 81 il’de aynı anda düzenlenecek olan “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” 8 Ocak 2017 Pazar günü saat 10.00’da Karaman’da gerçekleştirilecek. Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu önünden başlayacak olan yürüyüş, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erecek.

''Beyaz Hüzün'' olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatında vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç zihinlerde canlı tutmak, milli tarih bilinci ve vatan sevgisini aşılamak amacı ile 8 Ocak 2017 Pazar günü saat 10:00’da başlayacak olan “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” anısına Karaman Gençlik Merkezi tarafından bere ve kaşkol dağıtımı yapılacak.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilecek olan “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” sonunda Kur’an-ı Kerim okunacak, yağlı buğday çorbası ikram edilecek.

Sarıkamış Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için yapılacak olan etkinliğe tüm halkımızın davetli olduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284