Karaman, Sarikamis Sehitleri Için Yürüdü

Vali Murat Koca, Gençlik ve Spor Bakanliginin düzenledigi “Sarikamis Ruhu”nun canliligini sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun bireyleri tarafindan hissedilmesi için tüm illerde es zamanli olarak gerçeklestirilen “Sarikamis Sehitlerini Anma Yürüyüsü ”ne katildi.

Karaman, Sarikamis Sehitleri Için Yürüdü

05 Ocak 2014 Pazar günü saat 10.00’da Atatürk parkindan baslayan ve Kâzimkarabekir spor salonu önünde sona eren yürüyüs programina Vali Koca’nin yani sira Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu, daire müdürleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.
Kâzimkarabekir kapali spor salonu önünde sona eren yürüyüs programi, saygi durusunda bulunulmasi ve istiklal marsinin okunmasinin ardindan canlarini bu aziz vatana seve seve feda eden Sarikamis sehitleri ve tüm sehitler için edilen dualarin ardindan sona erdi.
Vali Murat Koca programin sonunda yaptigi konusmada; " Gençlik sühedanin izinde programi çerçevesinde bugün bu yürüyüsü gerçeklestiriyoruz. 99 yil önce rakamlar muhtelif de olsa 60 ile 90 bin arasinda büyüklerimiz, dedelerimiz soguktan, açliktan ve çetin kis sartlarindan dolayi sehit olmuslardir. Allah o günleri, o yasanan acilari bu millete tekrar yasatmasin. Biz onlara layik evlatlar olmaya çalisacagiz. Bu yürüyüsle az da olsa onlarin aziz hatiralarini yad etmis olduk. Allah, hepsinin mekanlarini cennet eylesin." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284