Karaman Sergisi Açıldı

Vali Fahri Meral, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren (Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) GESAM Türkiye Sergileri Karaman Sergisinin açılışına katıldı.

Karaman Sergisi Açıldı

4 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 16.00’da Hatuniye medresesinde düzenlenen sergi açılışına Vali Meral’in yanı sıra Ayrancı kaymakamı Mustafa Türkcan İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, emekli Müsteşar ve GESAM Birliği Üyesi Metin İlyas Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, GESAM Karaman İl Temsilcisi Aynan Çolakoğlu, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışının ardından GESAM il Temsilcisi Aynan Çolakoğlu ve GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirkent, yaptıkları konuşmalarda farklı illerde gerçekleştirdikleri ve bugün ilimizde açılışı yapılan sergi hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından GESAM Birliği Üyesi eski müsteşarlardan Metin İlyas Aksoy Vali Meral’e günün anısına bir plaket takdim ederken program, Vali Meral ve protokol üyeleri tarafından serginin açılmasında emeği geçenlere ve sanatçılara teşekkür plaketi verilmesiyle devam etti. Serginin ilimiz için hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Meral, farklı sanat eserlerinin yer aldığı serginin ilimizde açılmasında emeği geçenleri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Meral konuşmasının ardından GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirkent’e kentimizin simgesi olan Karamanoğlu Mehmetbey, Yunus Emre ve Piri Reis’in yer aldığı plaket hediye etti.  

Vali Meral daha sonra beraberindekilerle birlikte sergide yer alan eserleri ve çalışmaları gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

45 sanatçıya ait fotoğraf, resim, tezhip, keçe, gravür ve görsel tasarım (heykel) dallarında birbirinden farklı sanat eserlerinin yer aldığı sergi 09 Kasım 2017 Perşembe gününe kadar açık kalacak ve vatandaşlar tarafından da gezilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284