Karaman Ve Konya Dernek Başkanları: Biz Bir Bütün Olarak Hareket Ediyoruz

İstanbul’da yaşayan Karaman ve Konyalılar kurdukları derneklerle bölgelerinin ismini duyurma gayreti içerisindeler.

Karaman Ve Konya Dernek Başkanları: Biz Bir Bütün Olarak Hareket Ediyoruz

İstanbul Ayrancılılar Derneği Başkanı Hüseyin Uyanık, İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli ve İKEV Başkanı Suat Yıldırım İstanbul’da bir araya gelerek Karaman ve Konya’nın meselelerini konuştular.
İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, “İstanbul’da Konya ve Karaman olarak birlikte hareket ediyoruz biz. Burada Konya ve Karaman adına çalışan 30 civarında dernek ve vakıf var. Hemşerilerimizi burada bir araya getirip kaynaştırmak adına her ilçe ve il derneğimiz bir etkinlik yapıyoruz. Bunların hepsine yetişmeye çalışıyoruz. İstanbul’da birlik ve beraberliğimizi sağlıyoruz” dedi.
İstanbul Ayrancılılar Derneği Başkanı Hüseyin Uyanık’da, “Biz ayrıca 5 yıldır Obruk peyniri tanıtım şenliği yapıyoruz. Oda ekonomik olarak gerçekten Ayrancı’ya çok katkıda bulundu. Bundan sonra da daha geniş bir biçimde yapmaya çalışacağız. Birde Ambar köyüne yapılacak olan santralle ilgili buradaki insanlarımızın tepkisi var. Yapılmaması içinde mücadele edeceğiz diyorlar bizde onlara başarılar diliyoruz. O bölge güneş enerjisinden en fazla faydalanılan bir bölge. Termik santral buranın hem tarımsal alanına hemde coğrafi yapısına çok büyük zarar verecek” dedi.
İKEV Başkanı Suat Yıldırım’da, “Bu konuyla ilgili olarak Akçaşehirli Sadık Tuncer’in açtığı dava sonuçlanmış. ÇED Raporunun geçersiz olduğu yönünde mahkeme karar vermiş. Bu olumlu bir haber. Bu santral yaşamsal alanda çok fazla sıkıntıları beraberinde getirecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284