Karaman Ve Konya En Fazla Tesvik Alan Bölge Oldu

Tesvik politikalarinin özel sektör tarafindan benimsenmesi ve belirli hedeflere ulasilmasi nedeniyle günümüze kadar pek çok tesvik mekanizmasi uygulanirken bu uygulamalar zaman zaman sektörel, zaman zaman ise bölgesel ve yöresel oldu.

 Karaman Ve Konya En Fazla Tesvik Alan Bölge Oldu

2009 yilinda uygulamaya konulan yatirim tesvik sistemi ile bölgesel ve sektörel destekler belirlenerek birçok yeni uygulamaya imza atilmistir. Kamuoyunda Yeni Tesvik Yasasi olarak bilinen 2012/3305 sayili "Yatirimlarda Devlet Yardimlari Hakkinda Karar" ile de önceki uygulamalar da analiz edilerek il bazli yeni bir düzenlemeye gidildi.
Bu konuda açiklama yapan Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, bu düzenlemelerin Mevlana Kalkinma Ajansi'nin görev alani içerisinde olan Konya ve Karaman illeri için de ayri bir öneme sahip oldugunu belirterek, “Özellikle KOBI niteligindeki isletmelerin çok fazla oldugu bölgemizde firmalar geçmis dönemlerde kendi öz kaynaklarini kullanarak yaptiklari yatirimlarini yatirim tesvik belgesi alarak gerçeklestirmislerdir. 2009 yilinin son çeyreginden itibaren uygulanan bir önceki sistemde, alinan tesvik belgesi sayilarinda Istanbul'dan sonra TR52 Konya ve Karaman bölgesi en fazla tesvik belgesi alan bölge olmustur. Mevlana Kalkinma Ajansi olarak, bölgenin is ve yatirim imkânlarinin ulusal ve uluslararasi düzeyde tanitimi görevimizden hareketle yatirim ortaminin iyilesmesi için bundan önceki dönemlerde desteklerimiz oldu. Ayrica Konya ve Karaman'da kurmus oldugumuz Yatirim Destek Ofisleri ile yatirimcilarin is ve islemlerini kolaylastirmak üzere faaliyet göstermekteyiz” dedi.
Yeni tesvik sistemi ile birlikte Kalkinma Ajanslari da yerel birimler olarak yatirim tesvik belgesi düzenlemeye yetkili kilindigini söyleyen Akman, “Ajanslara bölgelerindeki yatirimlarin gerçeklesme durumlarini 6 ayda bir izleme görevi de verilmistir. Böylece Ajanslar bölgelerindeki yatirimcilara daha yakin olacaklardir. 2012/3305 sayili “Yatirimlarda Devlet Yardimlari Hakkinda Karar” ve uygulamalari çerçevesinde ilki 2012 yilinda Konya Yatirim Destek Ofisi tarafindan hazirlanan rehber, geçen süre içerisindeki mevzuat degisiklikleri ve bölgemizle ilgili istatistikler açisindan yenilenerek, yatirimcilarimizin hizmetine sunulmustur. Mevlana Kalkinma Ajansi Konya ve Karaman Yatirim Destek Ofisleri, bölgemizde yatirim yapmak isteyen yatirimcilara yatirim tesvik mevzuati ile ilgili konularda bilgilendirme hizmeti vermeye de devam etmektedir. Bu kapsamda yatirim tesvik belgesi almayi düsünen veya mevcut belgesi ile ilgili revizyon yapmak isteyen yatirimcilarimiz, bu konularda ofislerimizden bilgi alabilir’’ diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284