Karaman’a Avrupa Günes Ödülü

Karaman Islihisar sulama kooperatifi tarafindan yapilan 100 kWp lik günes enerjisi uygulamasi, Avrupa Günes Ödülü için Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlügü tarafindan basvurusu yapilirken 29 Kasim Cuma itibari ile ödülü kazandigi tescillendi.

Karaman’a Avrupa Günes Ödülü

Konuyla ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili yaptigi açiklamada, “UROSOLAR 1994 yilindan bu yana her yil Avrupa ülkeleri içinde seçilen projeler arasindan, belirlenen kriterler çerçevesinde, Yenilenebilir Enerjilerin yaratici, yenilikçi olarak gelistirilmesi ve uygulamasina imkan verenler ve sira disi basarilari ile örnek olan çalismalari farkli kategorilerde Avrupa Günes Ödülü ile ödüllendirmektedir. EUROSOLAR yirminci yilinda, Yenilenebilir Enerji Kullaniminin yayginlastirilmasi için bu yil KfW Bankengruppe’nin Berlin subesinde 29 Kasim 2013 tarihinde KFWBANKENGRUPPE isbirliginde düzenlenecek olan Avrupa Günes Ödülü, yenilenebilir enerji konusunda ülkeleri ve halki bilinçlendirmek ve farkindalik yaratmak için sekiz kategoride toplumun tüm kesimlerinden gelen önemli ve yenilikçi projeleri ve girisimleri onurlandirmaktadir.
27.05.2013 tarihinde Dünya Gazetesi Yazari Osman AROLAT ve Yenilebilir Enerji uzmani Prof. Dr. Tanay Sitki Uyar’in “Karamanda Günes Enerjisi” konulu panel için Karaman’a ziyaretleri esnasinda, Islihisar köyündeki bir basari hikayesine sahit olmuslardir. Karaman’a bagli 91 çiftçinin üye oldugu Islihisar sulama kooperatifi baskani Sevket ÇIÇEK ve S.S Karaman Sulama Kooperatifleri Birligi çalisani Ali Ihsan KUTBAY kendi girisimleriyle Alman BAFSOLAR firmasina 105 kWp ‘lik günes enerjisi paneli kurdurarak Off-grid sekilde çalisan 50 kWh’lik yaklasik 50 metre derinlikte çalisan derin kuyu pompasi ile 500.000 m² tarimsal alanin sulama ihtiyacinin büyük bir kismini karsilamislardir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284