Karaman’a Robotik Otoparklar Geliyor

Karaman Belediyesi, otopark sorununu katlı robotik otoparklarla çözecek.

https://www.youtube.com/watch?v=5Eds_nMU4qs&feature=youtu.be
Yapılması düşünülen otoparklarla ilgili konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Karaman'ın en önemli sorunlarından birisi olan otopark sorununa çözüm getirecek bir çalışmayı başlattık. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde ve Türkiye'de Büyükşehirlerde hizmet veren Robotik Otopark sistemini Karaman'da uygulayacağız. Bu otopark sisteminin bize sağladığı en büyük avantaj, örneğin 100 araçlık bir alana katlı sistem sayesinde 400-500 araç sığabiliyor olması. Gerekli fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. İhale hazırlıklarımıza devam ediyoruz ve çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Akıllı-katlı otoparkları ilk etapta 4 Nolu Sağlık Ocağı ve Musalla yanındaki boş alana yapacağız. İlerleyen süreçte ise şehrin birçok yerinde bu otopark sistemini yaygınlaştırarak Karaman'daki otopark sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.
ay süreyle Sudan'a giden 16 öğrenci alanında uzman dört kişiden oluşan komisyon tarafından seçilerek 45 günlük hızlandırılmış ön hazırlık kursuna tabi tutuldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 17:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasar Tugra
Yasar Tugra - 8 yıl Önce

Robotik katli otopark cok kullanisli olmadigi icin karaman icin peksaglikli olacagini dusunmuyorum, cunku yillik periodlarda gerekli bakimlari yapilmak zorundadir bu bakimlar ucret olarak pahalidir.. ve iklim de onemlidir kis aylarinda kullanimlari daha zordur pek saglikli oldugunu dusunmuyorum halkin gozunu boyamak amacli bir olu yatirimdir, 30 metrelik yoldaki demirlerin uzun yillar boyunca sokulup takilip en son cope atildigi gibi mademki otopark yapmak gibi bir dusunce var sayin baskan bey koltugundan kalkip yurt disini gezerse orneklere bakarsa kalici ve kullanisli bir otopark yapabilir.. Bir is i yaparken rant ugruna degil halk ve vatandas dusunulerek yapilirsa icine hile karismassa daha iyi olacagini dusunuyorum

Mehmet Emin
Mehmet Emin - 8 yıl Önce

Geçici çözüm olmuş. 5 sene daha gider bu sistem. Bize tam çözümler lazım. Halen bisiklet yolları yapılmadı.

etren
etren - 8 yıl Önce

yapsalar bile...karamanda oraya park yapabilecek kaç sürücü var...adam 4 araçlık yere park yapamıyor...

Hickimse
Hickimse - 8 yıl Önce

Başkan sen odadan hiç çıkmıyorsun sanırım yeraltlari musaitken yapmadın bu sistemi yunuskentemi yapacaksın

SIRADAKİ HABER

banner284