Karaman’da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"

Karaman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplandı.

Karaman’da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"

Meydanda toplanan kalabalık hazırlanan kısa tanıtım videosuyla dev erkandan 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara’da yaşananları ardından Başbakan ve Cumhurbaşkanının canlı olarak yaptıkları konuşmayı izledi. Burada basın mensuplarına konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Şu an o günleri yaşıyor gibiyiz. Hiç bir zaman 15 Temmuz’u unutmamamız lazım, hep birlikte de unutturmamamız lazımdır. Sadece buna darbe kalkışması, girişimi gibi bakmamak lazım. Aslında bu Türkiye’nin ve milletimizin karşılaştığı bir işgal girişimidir. Türkiye’yi işgal etmek birlik ve beraberliği bozmak, insanlarımızı birbirine düşürmek, parçalamak ve bir Suriye oluşturmaktı. Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı halkın iradesiyle birlikte ortadan kaldırma mücadelesiydi. Ama milletimiz Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bir demokrasi şölenine ve bayramına çevirerek darbe girişimini ortadan kaldırdı. Hem Türkiye’nin içerisindeki hainler, işbirlikçiler, Fetullahçı terör örgütü, tüm Siyonizm, Amerika, bütün dünyada Türk milletinin duruşunu gördü. Bundan sonra da duruşunu görecek" diye konuştu.

Şiirlerin okunmasının ardından Karaman Valisi Fahri Meral ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan başta olmak üzere daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla 'Milli Birlik Yürüyüşü' yapıldı. Yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar hep bir ağızdan tekbir getirerek, sloganlar attı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabaha kadar devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284