Karaman’da 2 Bin 615 Öğrenci Yetenek Taramasından Geçti

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi olan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ kapsamında Karaman’da 2 bin 615 öğrenci yetenek taramasından geçti.

Karaman’da 2 Bin 615 Öğrenci Yetenek Taramasından Geçti

2 Mayıs tarihi itibariyle Türkiye genelinde hayata geçirilen ve Karaman’da ilk olarak Ayrancı ilçesinde başlayan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ il merkezi ve ilçelerde eğitim ve öğretimini sürdüren ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine uygulanan yetenek tarama testlerinin ardından sona erdi. 1 ay boyunca devam eden taramalarda öğrenciler boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti ve 20 metre sürat koşusu gibi kriterlerde değerlendirilerek sayısal değerleri kaydedildi.

Projenin Türkiye’nin en büyük alt yapı projelerinden biri olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Karaman Valimiz Sayın Fahri Meral’in başkanlığında ilimizde yürütülen proje kapsamında; Karaman İl Merkezi, Ayrancı, Ermenek, Başyayla, Sarıveliler ile Kazımkarabekir ilçelerinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren yaklaşık 2 bin 615 ilkokul 3. Sınıf öğrencimiz sportif yetenek tarama testlerine tabi tutuldu. Buradaki amaç, çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaygınlaştırmak, toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek, çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek ve yetenekli çocuklarımızın üst düzey sporcu olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. Proje ile birlikte ayrıca, ülke genelinde sportif yeteneği olan çocuklarımız küçük yaşta bilimsel yöntemle keşfedilip uluslararası organizasyon ve şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden başarılı birer milli sporcu olacaklardır.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284