Karaman’da 6 Lise Sınavla Öğrenci Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı sınavla öğrenci alacak liseleri ve bu liselerin kontenjanlarını açıkladı. Karaman’da 6 lise sınavla öğrenci alacak.

Karaman’da 6 Lise Sınavla Öğrenci Alacak

Merkezi sınava katılmak isteyen 8. sınıf öğrencileri 11-18 Nisan tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Sınava girerek nitelikli liselere yerleşmek isteyen adayların sınav başvuruları elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullarda yapılacak.

Karaman’da sınavla öğrenci alacak liseler arasında Ermenek Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi 90, 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 90, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi 90, Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi 120 ve TOBB Fen Lisesi 120 öğrenci kontenjanıyla yer aldı.

İlimizde geçtiğimiz yıllarda sınavla öğrenci olan merkez Anadolu Lisesi ile İrfan Ataseven Anadolu Lisesi’nin bu yıl listede olmaması ise şaşkınlıkla karşılandı.

18 Nisan’a kadar başvuruların yapılacağı merkezi sınav ise 2 Haziran’da iki bölüm halinde yapılacak ve sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Sınavın iki bölümü arasında verilen süre öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermeleri ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler okuldan ayrılamayacak.

Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgeleri ise 22 Mayıs tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenip onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284