Karaman’da 64 Dar Gelirli Aileye Konut

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü ile Toplu Konut Idaresi (TOKI) arasinda yapilan protokol dogrultusunda Karaman’da dar gelirli vatandaslar için yaptirilan 1+1 64 konut hak sahiplerine teslim edildi.

 Karaman’da 64 Dar Gelirli Aileye Konut

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklesen konut sertifika teslim törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardimcisi Latif Memis ile daire müdürleri ve konut sahipleri katildi.

Toplantida konusan Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’ndan sorumlu Vali Yardimcisi Latif Memis, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü ile Toplu Konut Idaresi arasinda yapilan protokol geregi Karaman merkez Kirbagi bölgesinde 64 sosyal konut yaptirilmistir. Yaptirilan bu konutlar 1+1 seklinde olup 45 m2’dir. Bu konutlardan 7 adedi özürlü vatandaslarimiza tahsis edilmistir. Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü tarafindan belirlenen sartlara göre vakfimiz tarafindan müracaatlar alinmis, yapilan inceleme sonucu sartlari uygun olanlar liste halinde belirlendikten sonra noter huzurunda yapilan kura çekimi ile 64 adet asil, 32 adet yedek hak sahibi belirlenmistir. Hak sahipleri ile sözlesme yapilmistir. 64 adet 1+1 sosyal konutlar geçtigimiz Mayis ayinda TOKI tarafindan Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü ve Vakfimiz mütevelli heyeti üyeleri tarafindan olusturulan muayene kabul komisyonunca teslim alinmistir. Teslim alinan konutlarin ve ortak kullanim alanlarinin elektrik, su ve dogalgaz abone bedelleri hak sahipleri adina vakfimiz tarafindan ilgili yerlere ödenerek, yoksul vatandaslarimiza katki saglanmistir. Sözlesme geregi hak sahibi vatandaslar, konut bedellerini konut tesliminden 7 ay sonra baslamak üzere faizsiz aylik 100 lira olarak, 270 ay içinde vakfimiz araciligi ile geri ödeyecektir. Teslim edilen konutlarin bizzat hak sahipleri tarafindan kullanilmasi zorunlu olup, kiraya verilmesi, baskasina devir yapilmasi yasak olup, belirli dönemlerde kontrolleri yapilacaktir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da törende yaptigi konusmada, “Insanoglu bu fani dünyada basini sokabilecegini bir yeri, bir yurdu olsun ister.  Zira insanin yazin sicaktan, kisin soguktan korunacagi, sevincini-derdini paylasabilecegi bir evinin olmasi ona güven verir. Ama hepimiz biliyoruz ki hayatin binbir türlü hali var. Ve herkese her zenginlik nasip olmuyor. Bu anlamda bu konutlar devletimizin sefkatinin abidesidir. Bu konutlarin ve ortak kullanim alanlarinin elektrik, su, dogalgaz abone bedelleri de ev sahiplerimiz adina, vakfimiz tarafindan ilgili kurumlara ödenmistir.  Bu konutlarimizin taksitleri 7 ay sonra baslayacaktir. Aylik ödemesi ise 100 TL’dir. Bu konutlar devletimizin, milletimize daha dogrusu insana bakis açisini yansitmaktadir.  Ve bu konutlar milletimiz ile devletimiz arasindaki gönül baginin, yardimlasma duygusunun en güzel ifadesidir. Dilegimiz bugün teslimini yaptigimiz bu konutlarda gönüller huzurla dolmasi ve bu evlerin huzur yuvasi olmasidir” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan hak sahiplerine dairelerinin sertifikalari Vali Süleyman Kahraman tarafindan verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284