Karaman’da 8 Yilda 20 Milyonun Üzerinde Fidan Yetistirildi

Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Karaman’daki fidanliklarinda 8 yilda 20 milyonun üzerinden fidan yetistirildigini söyledi.

Karaman’da 8 Yilda 20 Milyonun Üzerinde Fidan Yetistirildi
Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürlügüne bagli Karaman Sube Müdürlügünü ziyaret eden Bölge Müdürü Ahmet Duran, burada müdürlük personeli ile bir araya geldi. Karaman’da yapilan çalismalar hakkinda bilgiler veren Bölge Müdürü Ahmet Duran, Karaman’in 960 bin hektarlik bir alana sahip oldugunu ve bu alanda 250 bin hektarlik alanin ormanlarla kapli oldugunu belirtti.
2011 yilinda Il Çevre ve Orman Müdürlügü olarak yürütülen agaçlandirma çalismalari kapsaminda Karaman’da çok ciddi çalismalar yapildigina deginen Duran, biz agaçlandirma çalismalarina 2008 yilinda hedef koyarak basladik. Buda neydi Kazamkarabekir ilçesi büyüklügündeki 31 bin 650 hektarlik bir alandi. Bu gün 2011 yili verilerine baktigimizda yilsonu itibariyle bin 500 hektarlik bir alanda il müdürlügümüz, yaklasik 5 bin hektarlik bir alanda da Ermenek ile diger orman isletme müdürlüklerimiz agaçlandirma çalismasi yapti. 2012 yili sonu itibariyle hedeflenen 31 bin 650 hektarlik alanin bu gün 29 bin 300 hektari agaçlandirilmistir. Bu yaklasik 4 yillik bir emegin sonucu yüzde 93 gibi bir rakamdir. Geriye ise 2 bin hektarlik bir alan kaliyor. Bunu bu yilin sonu itibariyle 5 bin hektar ilave etmek suretiyle bu hedefin üstüne çikarak 35 bin hektari bulacak. Ben buradan baslatmis oldugumuz agaçlandirma seferberliginde emegi geçen tüm herkese tesekkür ediyorum dedi. 
ORKÖY çalismalari hakkinda da bilgi veren Duran, Karaman’da 2011 yilinda ORKÖY çalismalari kapsaminda yaklasik 555 aileye ormanlara zarar vermemeleri için 750 bin lira günes enerjisi kredisi verildigini söyledi.
Fidan üretme hedeflerini de açiklayan Bölge Müdürü Duran, Ermenek fidanligi basta olmak üzere bu yil 4.5 milyon fidan üretmeyi hedefliyoruz. Karaman’da son 8 yil içinde üretilen fidan miktari 20 milyonu asmistir diye konustu.
Duran konusmasinin sonunda yapilan bu çalismalarda kendilerine desteklerini hiç esirgemeyen Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’e de tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284