Karaman’da “Açık Kapı” Projesi Uygulanmaya Başladı

İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden biri olan “Açık Kapı” projesi 15 pilot ilden sonra 22 ilin de dâhil olduğu uygulama İlimizde de düzenlenen açılış programıyla hizmete girdi.

Karaman’da “Açık Kapı” Projesi Uygulanmaya Başladı

27 Mart 2018 Salı günü gerçekleştirilen açılış programına Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcıları İsmail Hakkı Çınarsoy ve Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşma yapan Vali Meral, “Valiliğimize yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılarak, oluşturulacak yeni yönetim politikalarına ve hizmet sunum tekniklerine esas olmak üzere; İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından “Açık Kapı” projesi 81 İlin dahil olduğu bir proje olarak İlimizde de Valilik Binası C Blok girişinde hizmete başlamıştır” dedi.

Vatandaşların sorun ve taleplerinin bugün itibariyle hizmete sunulacak olan Açık Kapı Biriminde değerlendirilmeye alınacağını ifade eden Vali Meral, “Açık Kapı” projesinin ilimize hayırlı olmasını diledi.

Proje kapsamında; Açık Kapı birimine başvurular hem yüz yüze hem de İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yazılım sayesinde https://www.acikkapi.gov.tr üzerinden alınmakta ve verilen sorgulama numarası ile takibi yapılabilecek. Başvurular ile ilgili başvurunun alındığına dair kısa mesajla bilgilendirme yapılacak.. Bütün talep ve şikâyetler Açık Kapı Projesi yazılım sistemindeki havuzda toplanacak, elektronik yazılım alt yapısı ile kurumlarda belirlenen irtibat görevlilerine iletilecek.

Konusuna göre ilgili kurumlardan alınan cevaplar belirtilen sistem üzerinden Açık Kapı’ya bildirilecek, sorumlu Vali Yardımcısı onayından sonra Açık Kapı görevlileri tarafından alınan bu cevaplar sisteme kayıt tarihinden itibaren 7 gün içinde başvuruların cevaplarının okunabileceği link ile beraber bir mesajla (SMS) vatandaşa bildirilecek.

Başvuran kişiler isterlerse Açık Kapıdaki görevli personelden başvuru sorgulama süreci ile ilgili bilgi de alabilecek. Yapılan başvurular ve bu başvuruların aşamaları hem ilgili Vali Yardımcısı hem de Vali tarafından da takip edilebilecek, hangi alanlarda sorunlar var, ne tür talepler geliyor, kaç gün içinde cevaplanıyor şeklindeki analizler yapılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284