Karaman’da AK Partili Adaylar Basinla Bulustu

AK Parti Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker, Karaman`da yerel ve ulusal basin temsilcileriyle bir araya geldi.

 Karaman’da AK Partili Adaylar Basinla Bulustu

Bir otelde gerçeklesen toplantiya AK Parti Karaman Milletvekili Müvlüt Akgün, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü, Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça, AK Parti Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, Kadin Kollari Baskani Ümit Gülin Göksoy ile basin mensuplari katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Il Baskani Nazmi Ünlü, Basbakan Davutoglu’nun Karaman mitinginin kalabaliktan ziyade büyük bir coskuyla geçtigini ve bunda basinin büyük rol oynadigini söyleyerek, "7 Haziran seçimlerine kisa bir süre kala Basbakan’a verdikleri sözü tutmak istediklerini ve hedeflerinin yüzde 70’i geçmek oldugunu ifade etti.
Ikinci sira Milletvekili Adayi Recep Seker’de yaptigi konusmada, “Geldigimiz noktada Karaman’i bürokrasi olarak daha etkin taniyan birisi olarak Karaman’in pozitif ve negatif yönlerini bilen birisiyim. Karaman’i parlayan bir yildiz yapmak için elimizden geleni yapacagiz. 8 Haziran itibariyle Karaman’in çok güçlü bir oy oraniyla Türkiye genelinde önde gelen iller arasinda olacagina inaniyoruz. Insallah bu yorucu ve mesakkatli yolda zafere ulasacagiz” dedi.
Birinci Sira Milletvekili Adayi Recep Konuk ise yaptigi konusmada, “Büyük bir gayreti ve çabayi herhalde sizde sahada hissediyorsunuz. Karaman’in buna tepki vermesi bizi çok ama çok ziyadesiyle memnun etti. Karaman’da müthis bir heyecan ve kaynasmayla birlikte çok büyük bir beklenti var. Insallah bunlarin karsilanacagi bir süreci hep birlikte yasayacagiz. Biz sonuçta parlamentoya adayiz. Yani bir yasama organinin üyeligine adayiz. Hangi görevlerle bulusacagimizi çok dogrusu bilmiyoruz. Ama kaygimizin hep memleket oldugunu yaptigimiz islerde de tecrübemizin sahaya yansiyacagi bir yöne dogru yelken açtik. Bu bölgenin daha dogrusu Anadolu’nun en büyük projesi Basbakanin memleketi olmamizdir. Bunu çok önemsiyorum ve çok degerli buluyorum. Birçok proje bunlarin alt kivrimlaridir. Hepimiz ayni avlunun, bahçenin çocuklariyiz. Sunu söylemek zorundayim. Anadolu cezali sehir. Basta Konya, Karaman olmak üzere bu bölge cezali sehirlerdir. Yani biz yeterince destegi maalesef göremedik. Ekonominin bereketinden çok da faydalanamadik. Dikkat ederseniz hizli bir sekilde tepki verdiler. Paranin, sermayenin rengi oldular. Bize gözleme ayran ekonomisinin disinda çok da kiyida kösede kalmislara sans taninmadi. Onun içindir bizim en büyük sansimizdir Sayin Davutoglu. Onunla birlikte ayni dili konusmaya basladik. Onunla birlikte bu bereketten daha da fazla yararlanmaya basladik. Anadolu bir araya geliyor. Anadolu bir kalkinma, yenilenme baslatiyor. Adi geçen bölgede Nigde, Aksaray, Konya ve Karaman’da arti bir basbakan 23 milletvekili oluyor. Yani 23 milletvekili bu bölgeye çalismis oluyor. Bölgede bölgesel birliktelikle bir bölge ekonomisi ve kalkinmasi olacak. Yani Anadolu’nun önü açilacak. Ben Basbakanimiza çok güveniyorum. Basbakanimizin biliyorsunuz sayginligi tartisilmaz. Karaman’in proje üretmede hiçbir sikintisi yok. Çünkü Karaman’in alt yapisi oldukça saglam. Oturdugunuz yerden marka Karaman yaratabilir misiniz. Alt yapinin oldugu dayanacaginiz çikis noktasi çok kuvvetli. Herkes bu bölgenin hak ettigi degerlere ulasmasi için elini tasin altina koyuyor. Seçim çalismalarimizda Karaman’in her kösesini taradik. Sorunlarini, artilarini, eksilerini ajandamiza kaydettik. Bir Basbakan kolay çikmiyor. Bu bölgenin en büyük sansi Davutoglu’nun hemserileri olmasidir. Insallah 8 Haziran sabahi Basbakan Davutoglu’nun hemserileri AK Parti’yi yeniden iktidara tasiyacaktir” diye konustu.
“MÜFTÜ HAKKINDA SORUSTURMA BASLATILDI”
AK Parti Karaman Il Baskani Nazmi Ünlü, ögle ezaninin 20 dakika geç okutulmasiyla ilgili olarak il müftüsü hakkinda valilik tarafindan sorusturma baslatildigini söyledi. Toplanti sonunda basin mensuplarinin sorularini cevaplayan AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü, Basbakanimiz Ahmet Davutoglu’nun Karaman mitinginde ögle namazinin 20 dakika geç okutulmasina iliski soruya, “Sayin Basbakanimizin Karaman mitingi sirasinda ezanin geç okutulmasi yönünde ne benim, ne bir baska parti yöneticisinin nede Sayin Valimizin herhangi bir talimati olmamistir. Bu tamamen Müftü’nün kendi inisiyatifini kullanarak imamlara mesaj atarak ezanin 15 dakika geç okunmasi talimati vermesinden kaynaklanmistir. Tekrar yineliyorum biz asla böyle bir talepte bulunmadik. Karaman’da müftüyle ilgili sikintilarimiz var. Vali beyle bu konuyu görüstük. Vali bey müftü hakkinda sorusturma açtiracagini söyledi.

Maalesef paralel yapi Karaman’da da o gün is basindaydi. Ezanin geç okunmasini firsat bilenler bunu kendi durumlarina çevirmek için çabaladilar. Belki bu geç yapilmis bir açiklama. Mitingin hemen ardindan böyle bir açiklama yapmam gerekiyordu. Ancak bu olayin dallanip budaklanmamasi için konusmamayi tercih ettik. Ama biz bu konunun üstünü örtmeyecegiz. Kim suçluysa üstüne gidecegiz ve gereken cezayi almasini saglayacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284