Karaman’da Damla Damla Sevgi Aşılıyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Damla Projesi" kapsamında, Karaman’a gelen gençler çeşitli etkinliklerle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Karaman’da Damla Damla Sevgi Aşılıyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ’Damla Projesi’ ile farklı illerin üniversitelerinde okuyan 1’i yabancı uyruklu 20 bayan öğrenci Karaman’daki etkinliklerine ikinci gününde devam ediyor. Güldere Köyü ziyareti ile başlayan ikinci gün etkinliklerinde Güldere köyü ilkokulu öğrencileri ile bir araya gelen gönüllüler öğrencilerle birlikte oyunlar oynayarak tebessüm dolu dakikalar geçirdiler. Köy okulu duvarlarına minik yüreklerle birlikte boya akıtan gönüllüler ayrıca anaokulu sınıfının işlerine de yardımcı olarak minik yürekler için hazırladıkları oyuncakları asıl sahiplerine ulaştırdılar.

Etkinliklere hayvan barınağı ziyareti ile devam eden gönüllüler, burada çalışan emekçilerle hasbihal ederek barınakta bulunan hayvanlar hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Daha sonra sokakta yaşan hayvanlar için su dolu kapları ağaç kenarlarına bırakan gönüllüler günün değerlendirmesini yapmak üzere gençlik merkezi hasbihal odasına geçti. Burada Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ile bir araya gelen gönüllü gençler iki günlük süreçte yaptıkları etkinliklerin değerlendirmesini yaptı. Damlaların ikinci gün etkinleri gençlik merkezi üyelerinin ailelerine yapılan ziyaretlerin ardından sona erdi.

“Damla Projesi” Karaman Koordinatörlerinden Cahide Tikenli, projeyle Karaman’da tüm gönüllere dokunmak istediklerini belirterek,” Gençlerimize ışık tutan, onlara dostluğu ve sevgiyi aşılayan böyle bir projenin içerisinde yer aldığımız için mutluluk duyuyoruz. İki gün boyunca hayatımızda unutamayacağımız etkinliklere imza attık. Genç, yaşlı birçok bireyle bir araya gelerek bir nebzede olsa onların gönüllerine dokunmaya çalıştık. 16 Eylül’de başladığımız etkinliklerimiz 23 Eylül Cumartesi günü sona erecek. Fakat Karaman’da edindiğimiz dostlukla bir boyu bizimle kalacak. Programımız her gün farklı etkinliklerle devam edecek” diye konuştu.

Gençlerin bir ve beraber olarak kaynaşmasının ve gönüllü olarak bir şeyler yapmak istemelerinin gurur verici bir durum olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “ Bakanlığımızın hayata geçirdiği proje gençlerimizin geleceğine ışık tutuyor.  Damlalarımız ilimizde huzurevi, sevgi evleri, şehitlikler ve dezavantajlı gruplar ile sığınmacı aileler gibi ziyaretlerle gönüllere dokunmaya çalışıyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284