Karaman’da Elektrikte Enerya Dönemi Basladi

Türkiye’nin enerji dagitim sektöründe en önemli oyuncularindan olan Enerya, dogal gaz dagitimindaki tecrübesi ve yaygin hizmet agi ile simdi de elektrik saglamak üzere dügmeye basti. Enerya, Karaman’da elektrik faturalarinda tasarruf, farkli kampanyalar ve cazip kosullar ile tüm abonelerine elektrik saglamak için harekete geçti.

 Karaman’da Elektrikte Enerya Dönemi Basladi

Enerya, aylik elektrik kullanimi sayaç basina 373kWsaat düzeyinde ve en az 130 TL üzerinde olan konut ve ticari isletmelere elektrik saglamak üzere tüm altyapisini ve hizmet agini tamamladi.

Karaman’da elektrik saglanmasi konusunda açiklama yapan Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, aylik elektrik kullanimi 373 kWsaat düzeyinde ve en az 130 TL üzerinde olan konut ve ticari isletmelere elektrik saglamak üzere tüm altyapi ve hizmet aginin tamamladigini söyledi. Uzun, “10 yildir Antalya, Konya, Karaman, Eregli, Erzincan, Denizli, Aydin, Aksaray, Çorum, Nigde ve Nevsehir illerinin dogal gaz dagitimini yürütüyoruz. Enerya Türkiye’nin 2. en yaygin dogal gaz dagitim sirketi olarak 11 sehirde bugüne kadar 450 milyon TL’lik yatirim ile 6500 km’lik dagitim agi kurdu. 10 yil içinde hizli bir yatirim plani ile bulundugumuz illerde nüfusun ortalama yüzde 85’ine hizmet götürerek 2014 yilinda 800 binden fazla aboneye, 1,5 milyar TL’lik ciroya ve toplamda 2,8 milyar metreküplük hacme ulastik. Bugün artik dogal gazdaki bu tecrübemiz ve kaliteli hizmetimizi elektrik saglamada da üstlenmek üzere çalismalarimizi tamamladik” dedi.
Karamanlilar elektrik faturalarinda tasarruf edecek
Elektrik piyasasinda yürürlüge giren serbest tüketici limiti kanunu ile artik kriterleri saglayan tüketicilerin istedikleri elektrik saglayici firmayi seçebilecekleri bilgisini veren Aslan Uzun, bu yasa ile artik tüm tüketicilerin Enerya’ya basvurarak elektriklerini Enerya’dan alabileceklerini söyledi. Uzun, “Enerya abonelerin kullanim durumuna göre mevcut elektrik faturalarindaki, elektrik net birim fiyatinda daha cazip bir teklif sunacak. Diger elektrik tedariki yapan sirketlerden farkimiz, dogal gaz dagitimi yaptigimiz sehirlerde müsterilerimize ayni ödeme noktasindan hem elektrik ve dogal gaz faturalarini birlikte ödeme imkâni, hem de müsterilerimizin elektrik faturalarinda tasarruf saglayacagiz.” dedi.
Abonelere elektrigin mevcut hat üzerinden verilecegini, yeni bir hat çekilmesi veya insaata gerek olmadigini belirten Aslan Uzun, “Enerya olarak hatlarda sikinti olmadigi sürece, elektrik arzini saglamayi garanti ediyoruz. Elektrik faturalarinda tasarrufa gitmek ve daha kaliteli hizmet almak isteyen Karamanlilari Enerya Elektrik’e abone olmaya çagiriyoruz. Hiçbir ek ücret ödemeden her ayin 5’ine kadar Enerya’ya gelerek sözlesme imzalayan abonelere bir sonraki ayin 1’inden itibaren elektrik verilecek. Sözlesme imzalanmasindan itibaren mevcuttaki sistem devam edecek olup, artik elektrik faturasi Enerya tarafindan gönderilecek.“ diye belirtti.
Enerya olarak elektrik satisindaki öncelikli hedeflerinin dogal gaz dagitimi yapilan illerdeki mevcut serbest tüketicilerden, serbest tüketim limiti üzerinde elektrik kullananlarin Enerya Elektrik’e geçirmek oldugunu belirten Uzun, “Ayni zamanda müsterilerimizde elektrik farkindaligi yaratmayi planliyoruz. Bu amaçla müsterilerimize ilerleyen zamanlarda elektrik faturalari ile birlikte bilgilendirme dokümanlari gönderecegiz. “ dedi.
Uzun, Enerya’nin tüm enerji yatirimlarindaki 2015 yili hedeflerini de söyle özetledi: “Bugün 2,8 milyar metreküp gaz hacmini yönetiyoruz. 2015 yilinda abone sayimizi ve yönettigimiz gaz hacmini gelistirmeye devam edecegiz. Bunun yaninda elektrik ticaretinde hedefimiz tüm illerimizde baslayip Türkiye’ye yayilarak müsterilerine en yakin enerji sirketi olmayi ve 2018’e kadar yenilenebilir yatirimlarimiz ile elektrik üretiminde de pay almayi hedefliyoruz.”
Enerya Karaman Isletme Müdürü Abdulkadir Kiliç “Karaman’da 9 yildir dogal gaz dagitimini yürütüyoruz. 32 milyon TL’lik yatirim ile 429 km’lik dagitim agi kurduk. 2014 yili sonunda dogal gaz dagitim agimiz ile 43 Bin haneye dogal gazi ulastirarak, 34 Bin adedini dogal gaz ile tanistirdik. 98 milyon metreküplük gaz satis hacmi 2014 yilini tamamladik.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284