Karaman’da Gelenekten Gelecege Kaat-I Sanati Ögretiliyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerine ücretsiz kurslari ile devam eden Gençlik Merkezi Kaat-i Sanatini gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

 Karaman’da Gelenekten Gelecege Kaat-I Sanati Ögretiliyor

Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde açmis oldugu ücretsiz kurslar ile diger el isçiligi sanatlarinda oldugu gibi Türk-Islam sanatlarinin Karaman halkina tanitilmasi, toplum içinde yayilmasi ve bunun diger el sanatlarinda oldugu gibi belirli bir düzeye ulastirilmasi hedefliyor. Karaman Gençlik Merkezi yeniliklerine bu dönem yeni yerinde, yeni branslar ile basladi.

Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde bu dönem egitmen Abdulkadir Ilik nezaretinde Persembe ve Cuma günleri saat 17.00-19.00 ile Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00-16.00 arasinda verilen egitimlere yaklasik 25 kursiyer katiliyor. Kayitlar, yeni Gençlik Merkezinde alinmaya devam ediyor.
“Kaat-i Sanatinin Incelikleri Ögretilecek
Karaman Gençlik Merkezinde Kaat-i Sanati Usta Ögreticisi Abdulkadir Ilik tarafindan verilecek egitimde, Kaat-i Sanatinin temel kurallari ve incelikleri ögretilecek. Sanatin Klasik örnekleri incelenerek, uygulamalar yapilacak. Gençlik Merkezinde verilen kaliteli egitimlerinin ardindan kursiyerlerle birlikte Kati Sanati’nin kendisine özgü motifler islenecek.
“Herkes Kendi Evini Dizayn Edebilecek”
Kati Sanat-i ile ilgilenen kursiyerlerin evde ve kurs merkezinde yapmis olduklari ürünleri yilsonunda sergileyip, kendi yapmis olduklari eserleri satip para kazanabileceklerini belirten Spor Il Müdürü Hayati Kisacik;” Gençlik Merkezimizde ücretsiz olarak verilen Kaat-i Sanatina katilan kursiyerler yaptiklari ürünleri istekleri dogrultusunda kendi ev dekorasyonlarinda kullanabilecekler” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284