Karaman’da “Gençlerden Ecdada Mektup” Tanitimlari Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” Yarismasi tanitimlari devam ediyor.

 Karaman’da “Gençlerden Ecdada Mektup” Tanitimlari Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü, bu yil ikincisi gerçeklesecek olan “Gençlerden Ecdada Mektup” yarismasi düzenliyor. Gençlerin milli ve manevi duygularini canli tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inanci ve idealini kazandirmak, tarih suurunun toplumda yerellesmesini saglamak, dili dogru, etkin bir sekilde kullanmasini tesvik ederek okuyan düsünen ve yazan gençligin olusmasina katki saglamak için düzenlenen yarismaya 14-29 yas arasi gençler, 3 Ocak - 28 Mart 2014 tarihleri arasinda basvurabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” yarismasi için tanitimlar Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi Liderleri tarafindan araliksiz devam ediyor. Karaman’da okullari bir bir gezen Gençlik Liderleri ögrencilerle bir araya gelerek “Gençlerden Ecdada Mektup” yarismasinin tanitimlarini gerçeklestiriyor.
Gençlerden Ecdada Mektup Yarismasi kapsaminda Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesi, Larende Anadolu Lisesi, Kiz Imam Hatip Lisesi, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, Cahit Zarifoglu Imam Hatip Ortaokulu, Bifa Ortaokulu ve Özel Basari Koleji Gençlik Liderleri tarafindan gezilerek tanitimlar yapildi. Okullarda yapilan tanitimlar esnasindan Gençlik Liderleri tarafindan ögrencilere ecdadlarindan, dedelerinden gençlere gelen mektuplar okundu.
Çanakkale Zaferi ve Sarikamis Harekâti konularinda 11-29 yas arasi gençlerin katildigi yarismada dereceye giren gençlere Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Ultrabook, Laptop, Akilli Telefon ve Bakanlik Kitap Seti hediye edilecek.
Bunun yani sira yeni açilacak Gençlik Merkezi için ögrencilere daha iyi hizmet verebilmek ve gençlerin neler istedigini tespit etmek amaciyla gençlik liderlerince hazirlanan anketler ögrencilere dagitilarak yeni Gençlik Merkezinin yeri ve yapilacak olan projeler hakkinda ögrencilere bilgi verildi. (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284