Karaman’da Halk Oyunları Rüzgarı Esti

Okul Sporları faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Güzel Sanatlar Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmaların ardından sona erdi.

Karaman’da Halk Oyunları Rüzgarı Esti

Güzel Sanatlar Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları, saat 11.00’de açılış töreni ile başladı.

Açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Küçük, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, Halk Oyunları İl Temsilcisi Serkan Demirtaş, il hakem kurulu üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Halk Oyunları İl Temsilcisi Demirtaş;" Öncelikle yarışmalara katılan tüm ekiplerimize başarılar diliyor, milli branşımız ve öz kültümüz olan halk oyunlarının bir parçası oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Daha nice etkinliklerimizde bir arada olabilmek dileğiyle, hepinize iyi seyirler diliyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan yarışma, geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz olmak üzere iki dalda gerçekleşti. Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dalda hünerlerini sergileyen halkoyunları ekiplerinin güzel ve coşkulu oyunları tüm izleyenlerin beğenisini kazandı. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sırasında tribünlerde yarışmaları izleyen öğrencilerinde müziğe kendilerini kaptırmaları ise yarışmada renkli görüntülere sahne oldu.

Coşkulu geçen yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonuncunda geleneksel düzenlemeli dalda Larende Anadolu Lisesi 82 puanla birinci olurken, geleneksel düzenlemesiz dalda Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 85.33 puanla birinci, Güzel Sanatlar Lisesi ise 84 puanla ikinci olan takımlar oldu. Kategorilerinde dereceye giren takımlar ayrıca ileri bir tarihte yapılacak olan grup yarışmalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.

Yarışmalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal ve Halk Oyunları İl Temsilcisi Serkan Demirtaş tarafından takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284